Recomandări pentru evitarea apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioadele caniculare

65
Recomandări pentru evitarea apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioadele caniculare - mamaia-1372334975.jpg

Articole de la același autor

În sezonul cald crește riscul alterării alimentelor și, implicit, al apariției de toxiinfecții alimentare și, de aceea, este bine ca cetățenii să respecte câteva măsuri simple, dar foarte eficiente, au atras atenția inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).




Astfel, ANSVSA recomandă  populației ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde o mai mare atenție modului în care păstrează sau prepară alimentele și a locurilor de unde acestea sunt cumpărate:


- Să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, pentru că le oferă garanția unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și care sunt depozitate în condiții corespunzătoare de temperatură și igienă;
- Odată cumpărate, produsele de origine animală trebuie să fie păstrate în frigider, 
- Alimentele care urmează a fi depozitate în frigider, să fie ambalate separat și menținute în decursul perioadei de valabilitate la temperaturile indicate pe ambalaj. Alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite;
- Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru fi preparate sau consumate ulterior;
- Îndepărtați alimentele alterate, sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente;
- Spălați bine fructele și legumele înainte de a le depozita în frigider și înainte de a le consuma.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Recomandările pompierilor pentru ger
Pagina a fost generata in 1.7069 secunde