Rolul portului Constanţa în relaţiile economice româno-ungare, pus în evidenţă la Budapesta

13257
Rolul portului Constanţa în relaţiile economice româno-ungare, pus în evidenţă la Budapesta - 1-1679489701.jpg

Articole de la același autor

Florin Vizan, directorul general al CN APM SA Constanţa, a efectuat o vizită de curtoazie la sediul Ambasadei României în Ungaria, fiind întâmpinat de către E.S. Gabriel Cătălin Şopandă, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Ungaria. Din delegaţie, a mai făcut parte şi Adrian Daniel Găvruţa, preşedintele Consiliului de Administraţie al CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa.

„Cu această ocazie, au fost discutate în detaliu aspecte legate de importanţa portului Constanţa în contextul actual, de oportunităţile oferite de noile coridoare logistice, dar şi aspecte legate de proiectele de dezvoltare avute în vedere de portul Constanţa spre a fi implementate pe termen mediu şi lung”, se arată într-un comunicat de presă al CN APMC.

Vizita precede cea de-a XV-a ediţie a evenimentului „Ziua Portului Constanţa la Budapesta”.

XXX

O navă sub pavilion Panama, ce transportă uree, aflată în zona de ancoraj nr. 1 a Portului Constanţa, a luat foc, marţi seară. Comandantul navei a declarat că incendiul a avut loc la zona spaţiilor de locuit şi, din fericire, a fost lichidat în scurt timp. Din cauza fumului dens şi a riscului de intoxicare, a fost solicitată intervenţia navelor ARSVOM pentru preluarea celor care ar fi putut avea nevoie de asistenţă medicală. La acest moment, toţi membrii echipajului sunt în siguranţă şi nu a fost nevoie să fie evacuaţi, astfel că serviciul MRCC din cadrul Autorităţii Navale Române a comunicat retragerea echipajelor de salvare.

„În momentul în care nava va acosta în port, ofiţerii din cadrul Căpităniei Portului Constanţa vor face investigaţii pentru a stabili cauza producerii incendiului”, au transmis reprezentanţii Autorităţii Navale Române. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3222 secunde