Rompetrol și-a cerut insolvența

186
1
Rompetrol și-a cerut insolvența - p1020905-1433496006.jpg

Articole recomandate

Compania Rompetrol SA a înregistrat, în 28 mai, pe rolul Tribunalului București, o cerere prin care solicită intrarea în insolvență. Solicitarea companiei urmează să fie analizată de judecătorii de la Tribunalul Capitalei în 8 iunie.


"La sfârșitul anului trecut, societatea a fost obligată, în solidar cu alte persoane fizice, de către Curtea de Apel București la plata sumei de 58,5 milioane USD, la care se adaugă dobânda legală calculată începând cu data de 05.01.2001. Aspectele avute în vedere de Curtea de Apel București privesc fapte săvârșite în perioada 1999 - 2001, cu mult înainte de anul 2007, când KazMunayGas a devenit acționarul majoritar al grupului de societăți din care face parte și Rompetrol SA. După pronunțarea deciziei respective, societatea și-a arătat toată deschiderea în cursul procedurilor legale demarate de autoritățile fiscale pentru identificarea și evaluarea activelor sale, acestea instituind un sechestru asiguratoriu asupra bunurilor sale", arată compania, într-un comunicat.


Punerea în executare a deciziei instanței, inclusiv a dobânzilor legale, care în opinia autorităților fiscale reprezintă o sumă de trei ori mai mare decât debitul principal, creează un dezechilibru financiar major pentru societate, având efecte imediate în activitățile sale curente - întreruperea operațiunilor de profil, a contractelor în derulare, a investițiilor și implicit asupra angajaților, potrivit companiei.




Comentează știrea

costy
5 iunie 2015
afaceri

Tot ceea ce vă înconjoară are doar sensul pe care îl dă modul vostru de gândire. Dacă vă schimbați felul de a gândi, vă schimbați viața. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3041 secunde