S-au publicat, în sfârșit, normele metodologice pentru legea pajiștilor

505

Articole de la același autor

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat pe site-ul propriu mult așteptata Hotărâre pentru aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente și pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.

Așadar, până la sfârșitul săptămânii viitoare, toți constănțenii interesați, dar și instituțiile, pot transmite opinii / propuneri / su-gestii. Toate detaliile se găsesc pe madr.ro.

Reamintim că, potrivit noii legi, durata de contractare este de maximum cinci ani.

Potrivit Hotărârii pentru aprobarea normele metodologice, suprafețele de pajiști rămase disponibile după satisfacerea nevoilor colectivității locale pot fi contractate crescătorilor de ani-male, persoane fizice sau juridice din unitățile administrativ-teritoriale limitrofe. De asemenea, în vederea încheierii contractelor, crescătorii de animale din cadrul colectivității locale sunt obligați să declare la compartimentul funcțional din cadrul primăriei unității admi-nistrativ - teritoriale toate animalele care pășunează pe pajiște. De asemenea, contractele de închiriere sau concesiune sunt însoțite de schița de amplasare a pajiștii și suprafața alocată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6086 secunde