Se acordă finanțare pentru investiții în capacități de stocare a energiei electrice

118
Se acordă finanțare pentru investiții în capacități de stocare a energiei electrice - 2seacordafinantarepentruinvestit-1670156875.jpg
Ministerul Energiei a lansat procedura de depunere a proiectelor pentru obținerea finanțării destinate investițiilor în dezvoltarea capacităților de stocare a energiei electrice (baterii). Perioada de depunere se încheie la data de 28 decembrie 2022, ora 18.00.

Pot primi finanțare următoarele activități:

- achiziționarea de instalații, echipamente pentru construirea de capacități noi de stocare a energiei electrice în baterii;

- construcțiile care fac obiectul proiectului de stocare a energiei electrice în baterii.

Solicitanții eligibili sunt: microîntreprinderile, întreprinderile mici sau mijlocii (inclusiv întreprinderi nou înființate), cât și întreprinderile mari ale căror proiecte au fost selectate drept câștigătoare.

Bugetul total aferent schemei este echivalentul în lei al sumei de 103.480.000 euro, din care 79.600.000 euro fonduri europene asigurate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență în cadrul PNRR și 23.880.000 euro fonduri naționale prin aplicarea procentului de supracontractare de 30%.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.636 secunde