Sistemul bancar sprijină finanțarea agriculturii românești

109
Sistemul bancar sprijină finanțarea agriculturii românești - sistemulbancarsprijinafinantarea-1664711493.jpg

Articole de la același autor

În ziua de 30 septembrie 2022, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții băncilor comerciale. La întrevedere au fost prezente, de asemenea, conducerile Fondului de Garantare a Creditului Rural și Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Scopul întâlnirii a vizat identificarea soluțiilor optime pentru implementarea schemelor de sprijin pentru sectorul agroalimentar, din fonduri europene, prin intermediul instituțiilor finanțatoare, în urma adoptării cadrului legal în acest domeniu.

Reprezentanții mediului bancar și-au exprimat interesul și susținerea pentru continuarea finanțării sectorului agricol din România. Conducerea băncilor a transmis că sistemul bancar și fondurile de garantare se bucură de avantajul experienței de lucru anterioare cu programul IMM Invest, fapt ce reprezintă un aspect pozitiv.

Din discuții a reieșit necesitatea de a eficientiza viteza de reacție la nivelul instituțiilor de credit, precum și de a furniza informații cât mai complete și potrivite nevoilor agenților economici. Totodată, a fost susținută necesitatea unei colaborări și comunicări cât mai strânse cu toate instituțiile implicate pentru a optimiza fluxurile de lucru.

La finalul discuțiilor, toți cei prezenți au agreat ca aceste întâlniri să se permanentizeze și să se desfășoare lunar, convenindu-se ziua de vineri a ultimei săptămâni din lună.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 18 Ianuarie 2015
Stire din Actual : Alarmă în sistemul bancar al Greciei
Pagina a fost generata in 0.3521 secunde