SNC importă vietnamezi. Statul îl obstrucționează și-l obligă să-i plătească mai bine decât pe români

9337
11
SNC importă vietnamezi. Statul îl obstrucționează și-l obligă să-i plătească mai bine decât pe români - violetaputinei1-1507910841.jpg
Economia românească se confruntă cu o criză de lucrători calificați mai profundă decât cea din perioada 2004 - 2008. În anul de grație 2017, toate sectoarele, de activitate acuză lipsa forței de muncă. Angajatorii, din industrie, comerț, servicii, agricultură, construcții, și turism caută cu lupa brațe de muncă și nu găsesc. 


Exodul masiv de lucrători calificați pe piața occidentală a muncii, dublat de incapacitatea crasă a învățământului românesc de a pregăti tinerii în meseriile de care are nevoie economia reală, se manifestă pe fondul catastrofei demografice. 


Față de toate acestea, instituțiile statului nu sunt doar indiferente. Grav este că ridică tot mai multe piedici în calea agenților economici.


✶ ✶ ✶


"Șantierul Naval Constanța se confruntă cu o acută criză de lăcătuși construcții navale, sudori și tubulatori. Drept urmare, am decis să aducem forță de muncă din Vietnam. Înaintea noastră, șantierele navale Daewoo - Mangalia Heavy Industries și Vard Tulcea, au folosit cu bune rezultate lucrători vietnamezi", relatează Violeta Putinei, directorul resurselor umane. 


Ca urmare, SNC a contactat o firmă specializată în recrutarea și formarea forței de muncă din Vietnam, cu care a încheiat un contract. Apoi, în perioada 22 - 26 august 2017, o echipă de specialiști din SNC s-a deplasat în Vietnam, pentru selecția lucrătorilor necesari. Au fost testați, inclusiv prin probe practice, circa 400 de candidați, din care au fost recrutate 250 de persoane.


"Vietnamul dispune de șantiere navale, dar și de un excedent de lucrători calificați în acest domeniu. Oamenii sunt motivați să lucreze în România, care asigură salarii mai mari decât în țara lor. Pe de altă parte, statul vietnamez îi încurajează să migreze, pentru a câștiga experiență și a aduce valută în țară", afirmă Violeta Putinei.


Până în acest punct lucrurile au decurs bine, după care s-au împotmolit. Trebuie să știți, stimați cititori, că aducerea unui lucrător din afara spațiului comunitar este un maraton cu obstacole. Parcursul este un șir lung de proceduri birocratice, greoaie și complicate, în care sunt implicate numeroase instituții din Vietnam și România.


Mai întâi, certificatele de calificare ale muncitorilor recrutați au fost traduse și legalizate la Ministerul Afacerilor Externe din Vietnam, după care au fost prezentate, pentru semnare și parafare, Consulatului General al României din Hanoi. 


Numai că, la respectiva reprezentanță, consulul general, singura persoană autorizată să semneze și să ștampileze certificatele de calificare legalizate, este în concediu, din data de 1 septembrie până pe 21 octombrie. Iar până când vine diplomatul de la odihnă, nimic nu mai mișcă în consulat.


Disperați, reprezentanții SNC l-au contactat pe ambasadorul României în Vietnam, rugându-l să semneze documentele respective. Acesta le-a răspuns că nu le poate satisface solicitarea, întrucât nu are specimen de semnătură recunoscut în sistemul Ministerului Afacerilor Externe. 


Ca urmare, SNC s-a adresat Ministerului Afacerilor Externe, care în loc să caute soluții și să rezolve cât mai repede cazul, le-a dat un răspuns stupefiant: "Semnarea documentelor este la latitudinea consulului general și al ambasadorului."


Drept urmare, Șantierului Naval nu i-a rămas altceva de făcut decât să aștepte, până pe 22 octombrie, când consulul general se întoarce la muncă, perioadă în care ar putea să piardă lucrătorii recrutați. Văzând că sunt amânați, vietnamezii se pot orienta spre alte oferte, căci SNC nu este singurul angajator care recrutează forță de muncă din țara lor. 


După obținerea semnăturii consulului general de la Hanoi, va urma calvarul birocratic din țară, unde, pentru fiecare vietnamez în parte, trebuie întocmit un dosar voluminos, care trebuie să treacă pe la mai multe instituții. Drept urmare, se vor scurge câteva luni până când vietnamezii vor obține dreptul de a munci în România. 


✶ ✶ ✶


Dacă ar fi doar atât, lucrurile ar fi, totuși, simple. Dar OUG 194/2002 actualizată reușește să le complice al naibii de mult. Potrivit articolului nr. 56, "străinilor intrați în România li se prelungește dreptul de ședere temporară în scop de muncă, dacă prezintă contractul individual de muncă cu normă întreagă, înregistrat în registrul general de evidență a salariaților, din care să rezulte că salariul este cel puțin la nivelul câștigului salarial mediu brut. În cazul lucrătorilor înalt calificați, salariul trebuie să fie la nivelul de cel puțin de patru ori câștigul salarial mediu brut."


"Deci, conform acestui act normativ, SNC este obligat să încheie cu muncitorii vietnamezi contracte individuale de muncă, în care să se prevadă că salariul de bază este la nivelul câștigului salarial mediu brut pe economie stabilit prin Legea bugetului, care în 2017 este de 3.135 de lei", spune directorul resurselor umane. 


Stimați cititori, OUG 194/2002 este o lege profund discriminatorie. Prin intermediul ei, statul român îi tratează pe lucrătorii români ca cetățeni de categoria a doua în raport cu străinii. Dacă în cazul lucrătorilor români, limita de jos, obligatorie a salarizării, este reprezentată de salariul minim pe economie (1.450 de lei, în prezent), în cazul străinilor, limita de jos este câștigul salarial mediu brut pe economie (3.135 de lei). 


Pe de altă parte, costul forței de muncă de import este mult mai mare decât al celei din România și datorită altor categorii de cheltuieli. SNC are obligația să-i cazeze pe vietnamezi, să-i hrănească de trei ori pe zi, să le facă asigurări și să le achite transportul din Vietnam în România și invers. În plus, este nevoit să angajeze bucătari speciali și translatori. 


Ce motive are statul român să îi discrimineze negativ pe lucrătorii români în raport cu cei străini și să încalce Constituția României? OUG 194/2002 nu oferă nicio explicație. 


"SNC este strâns cu ușa și trebuie să accepte aceste condiții. Are comenzi, pe piața internă nu se găsesc lucrători calificați, iar din urmă nu vine nimeni, căci statul nu se ocupă de pregătirea profesională a tinerilor. 


Șantierul Naval Constanța face eforturi umane și financiare extraordinare pentru a-și asigura forța de muncă de pe plan intern și a o stabiliza. Cheltuiește sume uriașe cu pregătirea ei, dar tineri dornici să se califice în meseriile din sectorul naval sunt din ce în ce mai puțini. Dintre aceștia, unii folosesc șantierul ca pe o trambulină pentru a pleca în străinătate. Șantierele navale occidentale îi primesc cu brațele deschise pe cei ce au lucrat la SNC", afirmă Violeta Putinei.


✶ ✶ ✶


Situația este intolerabilă. Guvernul României are obligația să ia măsuri pentru rezolvarea crizei forței de muncă, inclusiv prin importul de lucrători calificați.


Pentru aceasta, trebuie să pună la muncă Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației și Inspectoratul General pentru Imigrări. Nu doar birocrația trebuie redusă, dar trebuie modificată și legislația discriminatorie. Când lucrătorul român este tratat ca cetățean de mâna a doua în propria țară, Avocatul Poporului, marile confederații sindicale și patronale din România ar trebui să ia atitudine.


Cotidianul " Cuget Liber" cere Președinției, Guvernului și Parlamentului României să intervină urgent!


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Adi
14 octombrie 2017
SNC si salariile...

Adevarul este ca SNC-ul ca si celelalte șantiere din România ar prefera, dacă se poate sa le plateasca lor angajații niște bani lunar, pentru privilegiul de a lucra acolo... Mi se face scârbă...schimbați fratilor echipa de manageri si deveniți cu adevărat competitivi astfel încât să puteți da salarii care să atragă forța de muncă locală. În situația de față soluția ar fi să aducă vietnamezi in locul "stralucitei" echipe de manageri si cred ca ar fi mai bine...

DODO
14 octombrie 2017
se mai poate face ceva

adunatii pe cei care o freaca acasa . Pe cei tineri scoitii sa stie sa faca ceva iar pe ai mai purii taiati-le ajutoarele de lene ca sa fie si ei buni de ceva dar asta numai daca se vrea sau mai buni sint pentru meseria de votanti PSD ?

ho shi min
14 octombrie 2017
nevoia de brate de munca

alo, dragi tovarasi si pretini de la snc! va dau urmatoarea sugestie: faceti lobby catre conducerea tarii sa se inchida granitele sa nu mai poata sa paraseasca tara nici un sudor, lacatus, electrician, mecanic, macaragiu decat maxim 2 saptamani pe an doar in concediu in care sa mearga anual cu salariile pe care le plateste santierul. astfel veti avea forta de munca si de unde sa alegeti. va urez succes tovarasi in indeplinirea planului de constructii noi/reparatii nave si inaintare santierului pe cele mai inalte culmi ale navalisticii!

Davidescu
14 octombrie 2017
Daewoo la naiba...

La Daewoo Mangalia ,javrele romanesti ,slugoii nenorociti au dat afara romani la porunca marlanilor de coreeni,pentru ca romanii cereau salarii si demnitate,respect . Au fost adusi vietnamezi care din primele zile erau la coada la dispensar,cu ochii prinsi de flama sudurii,ei nefiind calificati. Romanii ramasi munceau si in contul vietnamezilor pusi mult timp sa mature sau sa care diverse lucruri. Care eficienta?! Bataie de joc la adresa romanilor,cu concursul jegurilor de stabi romani ramasi cu mentalul lor de slugoi dar si de tradatori nenorociti. Romanii care reusesc sa plece,o fac din disperare,din nevoia acuta si fireasca pentru un trai demn,pentru ca nimeni nu ar pleca din tara sau de la locul de munca actual asa,ca I se scoala dimineata dupa spritul de seara.Resursa umana romaneasca este efectiv batjocorita,asta este purul adevar, si I se cere patriotism,ca si inaintasilor lorti cum vedem degeaba, fara sa fi apucat ceva bun in viata lor.

Dati salarii corespunzatoare pt angajati si o sa aveti forta de munca la orice ora
14 octombrie 2017
Valabil pt toti cei care isi spun patroni

Sclavagismul s-a abolit. Daca vreti sclavi mars in china sau coreea sau africa. Daca veti plati salarii decente veti gasi in 24 ore orice fel de muncitor sau inginer sau ce vreti. Dar atata timp cat voi vreti ca profitul vostru sa fie imens dar cu salarii ca pt somalezi nu cred ca o sa mai gasiti prosti. Aveti conturi in paradisuri fiscale, nu inregistrati salariile adevarate pe contractele de munca- deci furt de la salariat si furt de la stat, nu dati majoritatea concedii, nu platiti orele suplimentare, va purtati cu angajatii de parca ar fi proprietatea voastra, nu respectati angajatii, faceti si evaziune si va folositi multi de firme fantome, dati spagi la organele de control si incalcati legile nestingheriti, etc ( nu ma refer la toti).In aceste conditii in afara de nevestele si copiii vostri nu cred ca va mai veni cineva sa se angajeze la asemenea lepre. Daca nu pricepeti ca angajatul trebuie respectat, fidelizat, platit corespunzator pt munca depusa, va uram un faliment grabnic si sa ajungeti si voi sa traiti din salariu min pe economie pe care vi-l da scarba aia de mason tradator de la banca n.

Constantin
15 octombrie 2017
Birocratia si prostia, omoara Romania!

Citesti comentariile si te crucesti... Prostia ne-a condamnat la moarte!...

costica
15 octombrie 2017
Cel mai important moment este acum!

-oferte-operatorOnline!Proiect nou.Esti salariat si nu-ti ajung banii?Esti somer si cauti un loc de munca?Inca nu ai gasit jobul care sa-ti asigure un trai linistit?Atunci nu ai nimic de pierdut,realizeaza-ti visul.Noi iti oferim curs gratuit si complet de instruire,lucrand acasa.Nuiti trebuie decat un Calculator,internet si 3 ore din timpul tau pentru a castiga bani. Trimite un e-mail cu textul"info"la pacurarucostica1963gmail com

inginer
17 octombrie 2017
criza

Vad aici numai opinii de oamani care nu au de a face cu munca. Oameni care nu stiu cum se calculeaza munca si care nici nu se gandesc sa munceasca . In primul rand cei de la santier au dreptate. Pana la urma angajezi un om ca sa munceasca si nu sa ii speli chilotii si sa ii zici "sa traiti". Vad aici ca un salariu corect nu este nici 3-4000 lei dar nici 20.000 de euro. In Germania se munceste pe 2000 de euro/luna de se rupe, 10-12 ore pe zi si doar cu trei pauze. Acolo se mai cheltuie si niste bani ca de, esti plecat de acasa, telefon, etc. Nu mai ramai cu mai mult de 1300 - 1400 euro in cont. La SNC se castiga in jur de 4000-4500 lei pe luna, adica putin mai putin dar aici ai familie, casa, masa, copilasii langa tine. Si daca te imbolnavesti scutire si plata normala, in Germania te trimite acasa. Una peste alta, lucrurile se mai echilibreaza dar intervine tocmai meteahna romaneasca. La altul strain lucrezi de mananci pamantul, la tine acasa dai rasol ca merge, statul te protejeaza. Nu vreau sa nu observ ca mai sunt si angajatori care abuzeaza de minimul pe economie dar tot cei ce se duc ca disperatii fac rau. Si lipsesc sindicatele autentice. Oamenii nu se duc la sindicate inainte de angajare, sindicatele nu sunt puternice, sunt vandute patronilor si de aici nu se mai face nimic. Din acest punct de vedere, SNC mai are de tras. Totusi pisica nu este atat de neagra, dar nici alba nu-i.

tovarase inginer,
6 noiembrie 2017
cum poti matale sa compari

1000 de euro cu 2000?si ai impresia ca toata lumea angajata ia cel putin 4000 de lei lunar?si daca raman de exemplu cu 1300 de euro in Germania ,lunar,nu-i mai bine decat cu 0 euro?ca in Romania??sau mai rau,infundat in datorii??din 1300 trimet si familiei 700 si-mi raman surplus in banca 600.deci,cum e mai bine,in Romania,sau in o alta tara unde oamenii sunt platiti?

Inginer
8 noiembrie 2017
Compar

1300 Euro inseamna 5800 lei- In santier la SNC se ridica la sfarsit de luna 4000-4300 lei . Dar ai si pensie si sanatate platita, acolo zilier si nimic in plus. Crezi ca lucrezi pamnamori cu 2000 de euro pe luna ? De aici si comparatia, lucrurile sunt echilibrate. Daca dincolo luai 5-6000 de euro /luna, nu incapea comparatie. Dar sa va mai spun ceva, asa pentru cunoscatori sau pentru tovarsi ingineri (Apropo, eu am 39 de ani si nu cunosc cum era inainte) . Muncitorii de afara ce pleaca prin firme la santiere sunt saracii exploatati de aceste firme din Romania care fac un contract cu respectivul santier pentru anumite lucrari facand socoteli cu salarii cu mii de euro mai mult decat ofera si profituri de 10%. Apoi angajeaza oamenii si le dau salarii chipurile negociate, ceva echipament de protectie si restul le raman in buzunare. Una peste alta ii ramane unuia care angajeaza sa trimita afara pe santier fiteri sau sudori profitul negociat plus cel putin 2000 de euro de persoana pe luna. Adica, devin milionari pe soatele oamenilor plecati. Aceeasi reteta ca in Romania. Deci , comparatia se prinde zau. Asa ca sa aveti habar cum se fac banii. (si eu cred ca se fac ilegal cand stau lucrurile asa)

Răspuns la: cum poti matale sa compari
Adăugat de : tovarase inginer,, 6 noiembrie 2017
1000 de euro cu 2000?si ai impresia ca toata lumea angajata ia cel putin 4000 de lei lunar?si daca raman de exemplu cu 1300 de euro in Germania...
11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2094 secunde