Stadiul implementării PNRR de către România, apreciat de comisarul european pentru economie

223
Stadiul implementării PNRR de către România, apreciat de comisarul european pentru economie - stadiulimplementariipnrrdecatrer-1648577479.jpg

Articole de la același autor

Comisarul european Paolo Gentiloni, responsabil pentru economie, a efectuat o vizită la București, în perioada 28 – 29 martie 2022. Demnitarul european s-a întâlnit cu Klaus Iohannis - președintele României, Nicolae Ciucă - primul ministru al României, Marcel Ciolacu - președintele Camerei Deputaților, Adrian Câciu - ministrul finanțelor, Raed Arafat - secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Dan Vîlceanu - ministrul fondurilor europene și cu Mugur Isărescu - guvernatorul Băncii Naționale a României.

În cadrul întâlnirilor au fost discutate perspectivele evoluțiilor economice și situația din România la o lună de la începutul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei.

Paolo Gentiloni a apreciat stadiul implementării PNRR de către România și a dat asigurări că țara noastră va fi sprijinită în continuare în eforturile de susținere a refugiaților din Ucraina. Comisarul european a subliniat necesitatea unor măsuri coordonate în spiritul unității și solidarității europene și în privința provocărilor de pe piața energiei. În acest sens, demnitarul a prezentat cele trei niveluri de intervenție ale Comisiei Europene: pe termen scurt pentru atenuarea impactului creșterii prețurilor la energie, pe termen mediu în direcția achizițiilor comune și a construirii rezervelor de gaze și, în perspectivă, pentru întărirea strategiei de tranziție climatică.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 13 Martie 2022
Stire din Social : Finanțare pentru 280 de creșe noi
Pagina a fost generata in 0.4826 secunde