Finanțare de 5,55 miliarde de euro pentru proiecte de interes local

343
Finanțare de 5,55 miliarde de euro pentru proiecte de interes local - finantarede555miliardedeeuropent-1644161037.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a finalizat ghidurile solicitantului pentru proiectele finanțate din Fondul local și Valul renovării, componente ale Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), și a asigurat posibilitatea supracontractării cu 30%.

Ghidurile pot fi consultate aici: https://mdlpa.ro/pages/pnrr

Întrucât programul este finanțat de Uniunea Europeană, ghidurile de finanțare se depun la Comisia Europeană. Totodată, sunt publicate pe site-ul MDLPA și se transmit în consultare atât Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, cât și celor patru structuri asociative ale autorităților administrației publice locale.

Prin posibilitatea de supracontractare, valoarea totală a celor două fonduri va ajunge la 5,55 miliarde de euro. „Din această sumă construim cel puțin 5.522 de locuințe pentru tineri, medici și profesori, eficiente din punct de vedere energetic. Totodată, se construiesc minimum 1.091 de km de piste pentru biciclete și achiziționăm peste 1.135 de autobuze, troleibuze, tramvaie și microbuze noi, electrice sau pe hidrogen, cu stație de încărcare. La nivel național, achiziționăm cel puțin 13.200 de stații de încărcare electrică pentru autovehicule” – a precizat ministrul Cseke Attila.

El a mai spus că, din aceste fonduri, vor fi reabilitate aproximativ 1.400 de blocuri, însemnând 1,3 milioane de metri pătrați, pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic și sigure în caz de cutremur. Totodată, clădirile instituțiilor publice vor putea fi reabilitate și eficientizate energetic și, astfel, vor fi scăzute emisiile de carbon. În total, va fi finanțată renovarea energetică a cel puțin 2.000 de instituții publice prin PNRR.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5201 secunde