Unde au ales turiștii să petreacă Paștele, în acest an

80
Unde au ales turiștii să petreacă Paștele, în acest an - undeauales-1398151640.jpg

Articole de la același autor

70.000 de turiști au ales pensiunile cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, potrivit Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC). La ora actuală, în România sunt circa 5000 de pensiuni, iar capacitatea totală de cazare este estimată la aproximativ 100.000 de locuri. Gradul de ocupare este estimat, de Paște, la 70%. 


Cele mai solicitate regiuni sunt Maramureș, Neamț, județul Brașov (Bran-Moieciu, Fundata, Râșnov) și nordul Olteniei, cu un grad de ocupare de peste 80% pentru fiecare. Au fost solicitate și zone precum Mărginimea Sibiului, Munții Apuseni (Albac, Arieșeni), Delta Dunării sau Clisura Dunării (Dubova, Eșelnița).


"Este normală preferința românilor pentru pensiunile din sate, în special în perioada de Paște, atunci când dorim cu toții să beneficiem de un mediu liniștit, cu tradiții, alături de familie. De altfel, de Paște, turismul rural reprezintă, în continuare, prima opțiune turistică a românilor pentru țara noastră. Este drept, vremea ploioasă a constituit un impediment și au fost turiști care au renunțat la sejururile lor, însă, cu toate acestea, gradul de ocupare al pensiunilor de Paște a rămas destul de ridicat", a precizat. Maria Stoian, președinte fondator ANTREC.


Potrivit reprezentanților ANTREC, ca lungime a sejurului, mulți turiști au ales mai mult de 3 nopți de cazare pentru regiuni mai îndepărtate sau mai izolate, precum Maramureș, Neamț sau Delta Dunării. Cea mai căutată zonă de relief a fost cea submontană. În medie, un sejur de 3 nopți cu demipensiune s-a încadrat în intervalul 450 - 600 lei / persoană, putând fi personalizat în funcție de preferințele turistului privind posibilitățile de agrement, tipul de masă etc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3626 secunde