Volumul evaziunii fiscale descoperite de inspectorii antifraudă depășește 1,631 miliarde de lei

114
Volumul evaziunii fiscale descoperite de inspectorii antifraudă depășește 1,631 miliarde de lei - volumulevaziunifiscaledescoperit-1669216819.jpg

Articole de la același autor

La solicitarea ziarului „Cuget Liber”, ANAF ne-a comunicat că, în perioada ianuarie-octombrie 2022, inspectorii antifraudă au efectuat acțiuni de control la un număr de 26.302 contribuabili. În cadrul acestora au fost stabilite sume datorate bugetelor statului în valoare totală de 796,15 milioane de lei, reprezentând în principal TVA, impozite, contribuții sociale și de sănătate. Totodată au fost dispuse amenzi contravenționale în sumă totală de 88,66 milioane de lei și au fost confiscate venituri din activități ilicite și bunuri în valoare totală de 25,16 milioane de lei.


Totodată, în 166 de cazuri inspectorii antifraudă au constatat prejudicii cauzate bugetului de stat în cuantum de 502,24 milioane de lei, pentru recuperarea cărora au sesizat parchetele competente.

În aceeași perioadă de referință, au fost efectuate acțiuni de verificare documentară și au fost emise decizii de impunere asupra unor obligații fiscale datorate suplimentar care însumează 332,71 milioane de lei.

Domeniile de activitate în care au fost constatate cele mai multe cazuri de evaziune fiscală sunt: comerțul cu îmbrăcăminte, comerțul cu autoturisme, sectorul construcțiilor și comerțul electronic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5787 secunde