15 persoane din județul Constanța sunt cercetate pentru trafic cu obiecte arheologice

1341
15 persoane din județul Constanța sunt cercetate în stare de libertate, ele fiind suspectate că fac parte din rețeaua privind traficul intern și internațional cu obiecte arheologice, susceptibile că aparțin patrimoniului cultural național.
Comisarul șef Gheorghe Lupșe a declarat, pentru Cuget Liber, că perchezițiile au avut loc în localitățile Constanța, Mangalia, Albești și Cotu Văii, nu mai puțin de 1.800 de piese fiind ridicate în vederea confiscării, precum și zece detectoare de metale. Printre cei cercetați se află și doi administratori de societăți comerciale.
Printre obiectele descoperite în urma perchezițiilor se află și un bănuț din aur, care valoarează pe puțin 2.000 de euro, spun polițiștii.
Nu mai puțin de 28 de percheziții, dintre care 17 doar la Constanța, au avut loc, acum două zile, în județele Constanța și Hunedoara, cât și în municipiul București.
Potrivit IGPR, activitățile au avut loc în cadrul unei ample anchete, demarate încă de la începutul acestui an, într-un dosar care se află pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.
Din câte se pare, membrii grupării sunt specializați în furtul de obiecte arheologice și monede antice din diverse situri, pe care apoi le vindeau în țară sau în străinătate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3217 secunde