250 de polițiști din țară au fost detașați pentru luna iulie, pe litoral

509
Ieri, pe litoralul românesc a sosit prima serie de polițiști detașați din țară, pentru a veghea la buna desfășurare a sezonului estival. Cu acest prilej, la Prefectura Constanța a avut loc o întâlnire în care s-a prezentat modul de acțiune a polițiștilor constănțeni și a polițiștilor detașați anul acesta pe litoral, precum și a măsurilor și obiectivelor propuse.
Adjunctul comandantului IPJ Constanța, comisar șef Adrian Rapotan, a prezentat planul de acțiune pentru această vară, care a urmărit constituirea de patrule mixte compuse din polițiști și jandarmi sau polițiști și polițiști de frontieră, întregul segment de menținere a ordinii publice fiind coordonat și gestionat de către Poliție.
Pentru asigurarea măsurilor necesare în perioada sezonului estival 2009, cadrele detașate vor fi împărțite pe două perioade, respectiv 1 – 31 iulie și 1 – 31 august. Pentru prima perioadă au fost detașați 250 de polițiști, dintre care 139 de polițiști de ordine publică, 65 de polițiști pentru Rutieră, 21 de tehnicieni criminaliști, precum și 25 de polițiști pentru Serviciul de Investigații Criminale. De asemenea, pentru fiecare perioadă, în funcție de situația operativă, efectivele detașate pot fi suplimentate cu un număr de 50 de polițiști.
Ținând cont de specificul județului Constanța în perioada sezonului estival și de particularitățile zonelor, localităților și stațiunilor turistice, a creșterii numărului de turiști români și străini, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța și-a adaptat programul de lucru și modul de acțiune a polițiștilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.654 secunde