A început sezonul detașărilor pentru Poliție, Pompieri și Frontieră. Aproape 1.000 de angajați trimiși pe litoral

2761

Articole de la același autor

Pentru a-i sprijini pe colegii lor de pe plan local în asigurarea unui mediu fără incidente neplăcute pentru cei care își vor petrece vacanțele la malul mării, sute de polițiști, polițiști de frontieră și pompieri vor fi detașați, vara aceasta, pe litoral. Primele serii de detașați au ajuns deja și sunt la datorie.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, în baza Planului de acțiune „Litoral 2023”, un număr de 440 de polițiști din cadrul altor inspectorate din țară, de la formațiunile de ordine publică, investigații criminale, rutieră și criminalistică, vor veni pe litoral, în două serii. Prima serie, formată din 220 de polițiști, a ajuns la malul mării de vineri, 30 iunie. A doua serie va veni pe 1 august și la pleca la începutul lunii septembrie. „În această perioadă, structurile de prevenire a criminalității vor derula mai multe campanii pentru informarea turiştilor cu privire la prevenirea furturilor de pe plajă, din camerele de hotel, din autovehicule, a dispariţiilor de minori şi a prevenirii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe interzise”, au transmis polițiștii.

450 de pompieri și tehnica aferentă vor veni la malul mării, în mai multe serii

De asemenea, pompieri din 19 județe și municipiul București vor fi detașați vara aceasta pe litoral. Este vorba despre 450 de pompieri, care vor veni în mai multe serii, alături de tehnica specifică de intervenție (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate)

„Începând cu data de 24 iunie, prima serie de specialiști din unitățile subordonate IGSU a fost detașată pe litoral pentru susținerea activităților de prevenire, în cadrul echipelor mixte, constituite cu personal al ISU Constanța. Echipele de specialiști vor fi schimbate la fiecare două săptămâni și își vor desfășura activitatea în perioada iunie – august”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”.

Totodată, pentru creșterea gradului de siguranță a turiștilor care aleg să-și petreacă vacanța pe litoral, în zonele cu afluență mare de persoane din județul Constanța, au fost operaționalizate 22 puncte de lucru temporare, repartizate după cum urmează: 9 puncte de stingere a incendiilor, în localitățile Urluia/Adamclisi, Crucea, Ciocârlia, Ovidiu, Valu lui Traian, stațiunea Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Vama Veche - acestea sunt încadrate fiecare cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă; 7 puncte de prim ajutor, în localitățile Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Saturn-Venus și Vama Veche - acestea sunt dotate cu containere, ambulanțe și șenilate; 6 puncte de salvare acvatică, în Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu și Baza UMC), Portul Belona (Eforie Nord), Lacul Techirghiol și Portul Turistic Mangalia - acestea sunt încadrate fiecare cu o ambarcațiune.

Pe Autostrada Soarelui, în fiecare weekend, în perioada sezonului estival, mai multe echipaje de pompieri asigură intervenţiile în situații de urgență (inclusiv cele medicale) pe tronsoane prestabilite, cu personal și tehnică din cadrul ISU Călărași, ISU Ialomiţa şi ISU Bucureşti-Ilfov.

Peste 300 de polițiști de frontieră vor asigura controlul, zilnic, la graniță

Măsuri de suplimentare a personalului au fost luate și la punctele de trecere a frontierei de pe raza de competență a Gărzii de Coastă.

„Având în vedere că a început sezonul estival, în această perioadă se înregistrează o creştere a valorilor de trafic prin punctele de trecere a frontierei, cu preponderenţă la sfârşit de săptămână şi în perioada minivacanţelor, sens în care Garda de Coastă a luat toate măsurile care sunt în competenţa instituţiei pentru asigurarea unui control operativ şi fluent. A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul județelor Constanța și Tulcea, în medie, peste 300 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Bulgaria, respectiv PTF Vama Veche, PTF Negru Vodă, PTF Dobromir, PTF Lipnița și PTF Ostrov, cu mențiunea că PTF Dobromir și PTF Lipnița au ca program de funcționare intervalul orar 08.00 – 20.00, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate, precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară pot contribui la scurtarea timpului de control.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4831 secunde