A rămas cu o datorie de 3.000 de lei după ce a fost păcălită de escroci

301
A rămas cu o datorie de 3.000 de lei după ce a fost păcălită de escroci - datorie-1444670556.jpg

Articole de la același autor

Metoda "Accidentul" face încă ravagii în județul Constanța. Escrocii nu se lasă și permanent găsesc vârstnici care să le cadă
în plasă. Ultimul caz înregistrat la Constanța s-a petrecut la sfârșitul acestui weekend pe raza municipiului Medgidia. 


Victima a fost o femeie de 81 de ani. Octogenara a fost sunată pe telefonul fix de un individ care s-a dat drept ginerele ei. Acesta muncește în Germania, dar i-a precizat că a venit la București și a provocat un grav accident rutier și are nevoie de 5.000 de lei. 
Femeia i-a spus că nu dispune de acești bani, iar "ginerele" a sfătuit-o să se împrumute, deoarece trebuie să îl ajute neapărat și apoi el se va revanșa. Ulterior, individul a pasat telefonul unui presupus avocat care s-a ocupat de cazul lui și a continuat scenariul. Disperată, femeia a apelat la vecini și s-a împrumutat de suma de 3.000 de lei. În scurt timp, la ușa octogenarei s-a prezentat un individ care a ridicat banii. 


După câteva ore, octogenara a sunat-o pe o fiică a ei și i-a povestit ce s-a întâmplat. În momentul în care a aflat că totul a fost o înșelătorie s-a dus la poliție și a depus o plângere. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz pentru a da de urma escrocilor. 


Poliția în alertă
Oamenii legii le recomandă tuturor constănțenilor să fie atenți și să verifice informațiile înainte de a da bani. 


"Cereți date despre unitatea medicală, de poliție sau parchet unde s-ar afla ruda implicată în accident și sunați pentru confirmare. Dacă sunteți contactat de un «binevoitor», care vă apelează în numele unei rude apropiate, și nu ați putut verifica veridicitatea informațiilor, anunțați Poliția la numărul de urgență 112, pentru a vă acorda sprijin. Fiți atenți la persoanele cu care intrați în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră și să afle detalii despre familie sau vecini. Nu primiți în locuință persoane care pretind că sunt de la diverse societăți comerciale, decât după ce ați verificat actul de identitate și legitimația de serviciu. Nu le furnizați acestora informații despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini", recomandă oamenii legii. 


Totodată, reprezentanții Inspecto-ratului de Poliție al Județului Constanța îi sfătuiesc pe constănțeni să nu dea bani necunoscuților sub niciun motiv și dacă sunt sunați și li se cer bani pentru a fi soluționat un accident rutier sau pentru intervenții medicale rezultate din accidente, să sune la 112! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0459 secunde