Afaceriști judecați pentru spălare de bani în Portul Constanța

320
Procurorii DIICOT Craiova au dispus trimiterea în judecată a 15 inculpați, dintre care 12 arestați, urmare a destructurării unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, furt calificat, contrabandă și spălare de bani.


Potrivit anchetatorilor, membrii grupării au obținut beneficii financiare substanțiale prin inducerea în eroare a reprezentanților unor societăți comerciale, cu ocazia efectuării unor operațiuni de import-export de mărfuri, prin Portul Constanța Sud Agigea. În acest scop, inculpații au utilizat mai multe societăți comerciale, având ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri și au contractat comenzi de transport din partea unor case de expediție din municipiul Constanța. 

Pe timpul efectuării transporturilor, membrii grupării și-au însușit o parte din bunurile transportate și le-au valorificat ulterior pe teritoriul României, întocmind documente fictive privind proveniența mărfii.

Cu titlu de exemplu, la un singur astfel de transport, inculpații și-au însușit și valorificat un număr de 10.000 anvelope marca Pirelli, în valoare de 400.000 euro. Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracțională este de 750.000 de euro. 

Cauza va fi trimisă spre soluționare la Tribunalul Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9037 secunde