Agenți economici de pe litoral SANCȚIONAȚI pentru că nu aveau casă de marcat

457
La data de 5 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări la 21 de agenți economici din orașul Năvodari, comuna Corbu și stațiunea Costinești.


Astfel, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 124.000 de lei, dintre care 10 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind ridicată, în vederea confiscării, suma de peste 2.000 de lei.


De asemenea, au fost aplicate alte 12 sancțiuni contravenționale la Legea 8/1996, privind dreptul de autor și drepturile conexe, 1 sancțiune în baza Legii 252/2003, privind registrul unic de control, și 1 sancțiune în baza H.G. 237/2001, pentru aprobarea Normelor cu privire la accesul, evidența și protecția turiștilor în structuri de primire turistice.


Totodată, a fost dispusă măsura complementară a suspendării activității punctului de lucru al unei societăți comerciale, până la dotarea cu casă de marcat electronică fiscală.


A fost constatată, de asemenea, o infracțiune de reproducere a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5547 secunde