Amplu exerciţiu de căutare – salvare, în Marea Neagră, sub coordonarea Frontex

182
Amplu exerciţiu de căutare – salvare, în Marea Neagră, sub coordonarea Frontex - xfrontex-1669986544.jpg
Un amplu exerciţiu de salvare, organizat în cadrul Operaţiunii Maritime cu Scopuri Multiple la Marea Neagră, s-a desfăşurat în Marea Neagră, în perioada august + noiembrie. Exerciţiul a fost coordonat de Agenţia Europeană pentru Frontieră şi Garda de Coastă.

Operațiunea a început pe 10 august și s-a încheiat pe 30 noiembrie, fiind organizată în zona de competență a Gărzii de Coastă la Marea Neagră, în cooperare cu autoritățile de frontieră bulgare, respectiv cu implicarea Agenției Europene de Siguranță Maritimă (EMSA) și Agenției Europene pentru Controlul Pescuitului (EFCA).

Ultima etapă a operaţiunii a presupus desfăşurarea unui amplu exerciţiu de căutare-salvare în mare, la care au participat peste 80 de experți din țările UE și non-UE și instituțiile UE. Scopul exercițiului a fost acela de a împărtăși experiența țărilor în cadrul operațiunilor Frontex și de a practica procedurile de salvare. Frontex a implicat 17 ofițeri pe litoralul românesc în cadrul Operațiunii Maritime Multifuncționale Marea Neagră 2022, cu scopul de a depista și preveni migrația neregulamentară, criminalitatea transfrontalieră, activitățile de pescuit ilegale și poluarea marină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3468 secunde