Avantajele rezerviștilor voluntari: mai mulți bani, pe care nu mai trebuie să îi dea înapoi dacă renunță la Armată!

8318
Avantajele rezerviștilor voluntari: mai mulți bani, pe care nu mai trebuie să îi dea înapoi dacă renunță la Armată! - jos-1654019698.jpg
Cei interesați să fie rezerviști voluntari în Armata României se pot prezenta, începând din această săptămână, la centrele militare zonale, pentru înscriere. Sunt disponibile 871 de locuri, pentru toate categoriile de personal, de la ofițeri la soldați, iar de anul acesta rezerviștii voluntari au mai multe avantaje.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat lansarea perioadei de înscriere pentru îndeplinirea serviciului militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României. „Sunt disponibile 871 de locuri pentru toate categoriile de personal (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), iar persoanele interesate pot depune dosarele în perioada 16 mai -10 iunie, la centrul militar zonal, judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul. Candidaţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, dacă optează pentru cadre militare rezerviști voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri), respectiv între 18 și 50 de ani, dacă optează pentru soldați și gradați rezerviști voluntari. Cetăţenii interesaţi de îndeplinirea serviciului militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României trebuie să contacteze centrul militar din judeţul sau sectorul pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, în vederea obţinerii tuturor informaţiilor necesare”, au arătat reprezentanții ministerului.

Iar avantajele sunt numeroase, de ordin financiar, arată aceiași reprezentanți: „Avantajele sunt: posibilitatea continuării carierei în viaţa civilă; cuantumul remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire şi nici la misiuni este de 30 % din solda de funcţie, la care se adaugă solda gradului deţinut; a crescut cuantumul indemnizației de instalare, prin adăugarea la solda de funcţie a gradațiilor și a soldei de comandă, pe lângă solda de grad; nu mai există obligația restituirii cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situația nesemnării/ nefinalizării contractului; au fost eliminate limitările privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate; există posibilitatea repartizării în funcții, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă”.

Candidații fără pregătire militară, consiliați cu privire la postul care li se potrivește

Se pot înscrie persoane cu sau fără pregătire militară, care trebuie să prezinte următoarele acte: actul de identitate, în original şi în copie; certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maximum şase luni înainte de data depunerii; acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie; permisul de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice; livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6976 secunde