Aviz celor cărora le expiră permisul auto la sfârșitul anului! Se anunță aglomerație la ghișee!

1472

Articole de la același autor

Angajații Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor anunță că în perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate pentru peste 450.000 de permise de conducere. Pentru a evita aglomerările, cât și riscul de a nu mai prinde loc la programări, cetățenii sunt sfătuiți să solicite din timp preschimbarea permiselor.

În urma unei analize efectuate la nivelul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a rezultat că în perioada decembrie 2022 - februarie 2023 va expira termenul de valabilitate administrativă pentru un număr de peste 450.000 de permise de conducere, la nivel național, aceste documente fiind emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013.

„Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, facem apel către posesorii de permise de conducere aflați în această situație să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative, parcurgând următorii pași: efectuarea programărilor online pe site-ul www.drpciv.ro, achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online - plăți, mandat poștal etc.), pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei), prezentarea la sediu conform programării”, au transmis reprezentanții instituției.

Reamintim faptul că cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului. Permisul de conducere se livrează, prin serviciul de curierat la Poștei Române, la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile. După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă. Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat.

Care este motivul aglomerației preconizate la sfârșitul lui 2022

Aceeași „avalanșă” de solicitări este preconizată și la nivelul județului Constanța, similar întregii țări. La sfârșitul anului 2012, un număr considerabil de deținători de permise auto au luat cu asalt ghișeele serviciului respectiv, pentru preschimbarea actului înainte de intrarea în vigoare a unor noi prevederi legale. La vremea respectivă, cei care preschimbau permisul auto înainte de 19 ianuarie 2013, chiar și cu o zi, scăpau de prezentarea fișei medicale, devenită obligatorie prin modificările legale de la acea dată. Mai mult, numeroși șoferi profesioniști s-au prezentat la ghișeele serviciului pentru a obține permise cu valabilitate de zece ani, căci după ianuarie 2013 valabilitatea actelor lor a fost redusă la cinci ani. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5835 secunde