Big Brother și în Constanța, din toamnă!

2162
5
Montarea unor camere video în principalele intersecții din Constanța este soluția pentru traficul infernal. O spun, de ani buni, atât polițiștii rutieriști, cât și autoritățile locale. Cu toate acestea, punerea în practică a măsurii s-a lăsat așteptată. Gata cu promisiunile, susțin reprezentanții Autorității Teritoriale de Ordine Publică! Până în toamna lui 2012, atât municipiul Constanța cât și arterele din județ vor fi monitorizate video.

"Rezolvarea parțială pentru problemele din traficul din municipiul Constanța ar veni prin montarea de camere video în intersecții și a unor plăcuțe de avertizare: «Intersecție supravegheată video»" - aceasta este opinia unui constănțean, cititor al cotidianului "Cuget Liber". De aceeași părere sunt și polițiștii rutieriști, care, de altfel, au tot transmis autorităților locale liste cu zonele unde monitorizarea ar fi de un real ajutor.

"Este visul meu să văd camere video montate în Constanța", ne declara, mai mult sau mai puțin făcând haz de necaz, comisarul șef Constantin Dancu, șeful Serviciului Poliției Rutiere Constanța.

Care sunt zonele din municipiul Constanța pe care rutieriștii doresc să le aibă sub supraveghere video non-stop? Lista este destul de lungă și cuprinde intersecțiile unde au loc ambuteiaje și accidente. Este vorba despre intersecția dintre bulevardul Aurel Vlaicu și strada Cumpenei (zona CET), intersecția dintre bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu (zona Fantasio, unde au avut loc numeroase accidente cu victime rănite grav), încrucișarea dintre strada Mircea cel Bătrân și bulevardul Mamaia (Capitol - unde au loc, frecvent, tamponări pe fondul nerespectării semaforizării). De asemenea, polițiștii consideră că se impune monitorizarea video și a zonelor ICIL, Casa de Cultură, a intersecției de la City Park Mall, iar lista poate continua.

De altfel, montarea unui astfel de sistem de camere video va ajuta și la scăderea fenomenului infracțional stradal, căci infractorii vor fi identificați mult mai repede, cu ajutorul imaginilor surprinse de aceste dispozitive. Nu mai trebuie menționat că, în prezent, Constanța se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de tâlhării comise ziua în amiaza mare, cărora le cad victime femeile și copiii.

Iată unde vor fi montate camerele de supraveghere

Ani la rând, autoritățile locale au promis că această măsură este avută în vedere, dar concretizarea ei a întârziat.

Reprezentanții Autorității Teri-toriale de Ordine Publică (ATOP) Constanța spun că, cel mai târziu până la sfârșitul anului în curs, vor monta primele camere video în municipiul Constanța. Secretarul executiv al ATOP, Sorin Geor-gescu, a afirmat că prima tranșă din banii necesari a fost alocată, proiectul a fost realizat și se pregătește trecerea la execuție. "Este vorba despre un sistem integrat de monitorizare, pentru județul și municipiul Constanța. Va exista un dispecerat comun, în sediul actual al Poliției Rutiere, unde vor fi strânse informațiile pentru Poliția Națională, Poliția Locală și ISU Dobrogea. Practic, este o modernizare a actualului sistem de urgență", a explicat reprezentantul ATOP.

Într-o primă etapă, în această toamnă, vor fi montate nouă camere de supraveghere video în municipiul Constanța: în zonele Capitol, ICIL, Dacia, Casa de Cultură, CET (intersecția dintre arterele Cumpenei și Aurel Vlaicu); dar și la intrările în municipiului Constanța: pe șoseaua Mangaliei, pe șoseaua Brătianu, pe b-dul Tomis și pe b-dul Mamaia, în stațiunea Mamaia, la intrarea dinspre Năvodari. Ulterior, vor fi montate astfel de aparate la intrările în județ, la intrările în port și în zonele aglomerate din celelalte municipii. Prima tranșă de bani, respectiv 100.000 de euro, a fost alocată deja, prin hotărâre de Consiliu Județean.

Rămâne de văzut, însă, cât de repede vor fi montate aceste camere și dacă, într-adevăr, vor fi "puse la treabă" sau banii vor fi cheltuiți degeaba. 

Comentează știrea

a
13 iulie 2012
a

prin montarea de camere de filmat (adica sa ne urmareasca mazare din mamaia aka monaco) va duce la usurarea traficului. nu stiti teorema aia matematica? daca montezi camere de filmat in intersectie automat scade numarul de masini din trafic, soferii devin mai disciplinati, masinile devin mai luxoase, locurile de parcare se inmultesc, taranii demaifiind nevoiti sa parcheze pe prima banda ingreunand traficul, si sa nu uitam cel mai important lucru, prin montarea camerelor prin magie se tripleaza numarul benzilor de circulatie si dispar sensurile giratorii si apar pasaje rutiere. e dovedit stiintific

Max
13 iulie 2012
Cititorul

Eu sunt cititorul care a semnalat necesitatea montarii acestor camere. Observ ca din acest prioect este omisa o intrare din Constanta, respectiv soseaua de trafic greu spre Ovidiu. Acesta sosea aflata actualmente intr-o stare degradata, va fi o importanta artera ce va face legatura cu nodul A4 de la Poiana, descarcarea de pe autostrada spre Mamaia! Sa nu uitam ca pe aceasta sosea se afla si Stadionul Viitorul, unde se vor disputa meciuri de Liga 1. Trebuie sa priviti un pic si spre viitorul apropiat, sa nu luati doar prezentul ca baza.

Radu B
13 iulie 2012
Mazare nu e seful politiei

Ministerul de Interne controleaza Politia Romana locala si generala :)

Răspuns la: a
Adăugat de : a, 13 iulie 2012
prin montarea de camere de filmat (adica sa ne urmareasca mazare din mamaia aka monaco) va duce la usurarea traficului. nu stiti teorema aia...
MIRUNA
13 iulie 2012
eu sesisez necesittea camerelor video de vreo 2 ni si pe telegraf si pe cuget liber

si m-a bagat nimeni in seama(ma refer la parazitii din autoritatile locale) ,mai mult,m-au injurat diversi indivizi, deranjati probabil de eventuala prezenta a camerelor web:))

Răspuns la: Cititorul
Adăugat de : Max, 13 iulie 2012
Eu sunt cititorul care a semnalat necesitatea montarii acestor camere. Observ ca din acest prioect este omisa o intrare din Constanta, respectiv...
ion
20 iulie 2012
macar sa vada si politia pe fii de bani gata

sa se ia si msuri-metoda de santaj si spaga mai mare

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Iulie 2012
Stire din Eveniment : Purtați centura de siguranță?
Pagina a fost generata in 1.0293 secunde