Purtați centura de siguranță?

471
1
Purtați centura de siguranță? - centura-1342122426.jpg
Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române a realizat un studiu referitor la portul centurii de siguranță în timpul conducerii vehiculelor. Cercetarea a fost realizată la nivel național, în primul semestru al acestui an. Potrivit polițiștilor, trei sferturi dintre șoferii respondenți au susținut că poartă întotdeauna centura de siguranță, în vreme ce 15,2% au declarat că o poartă "adeseori". În schimb, 11,5% au afirmat că poartă centura de siguranță "uneori", iar 2,2% dintre cei chestionați nu poartă niciodată centura.
Dintre șoferii care nu poartă niciodată centura de siguranță, cei mai mulți realizează drumuri mai lungi (mai mult de 100 km zilnic - 35,3%) și se deplasează cu precădere ziua (58,8%).
În cazul deplasărilor cu mai multe persoane în mașină, 70,3% dintre șoferii intervievați au afirmat că numai pasagerul din față poartă centura de siguranță.
La rândul lor, cei care transportă copii sub 3 ani în autoturism obișnuiesc, în procent de 68,2%, să îi plaseze în scaun special pentru pasagerii sub 3 ani, pe bancheta din spate.
În week-end-ul acesta, polițiștii intenționează să realizeze o acțiune la nivel național de verificare în trafic a portului centurii.

Comentează știrea

marius
13 iulie 2012
xxl

parerea mea e ca in oras..e incomod sa porti centura insa ..in afara localitati e ok ! Centura salveaza vieti ..

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4055 secunde