Ponta trebuie să-i răspundă lui Barroso la o listă de întrebări privind situația din România

281
Ponta trebuie să-i răspundă lui Barroso la o listă de întrebări privind situația din România - josebarroso-1342109722.jpg
Premierul Victor Ponta a anunțat că a primit din partea președintelui Comisiei Europene, Jose Barroso, o listă cu întrebări la care Executivul comunitar așteaptă răspunsuri foarte clare din partea Guvernului de la București și a precizat că va răspunde vineri sau luni acestor întrebări.

"Vom asigura astfel încă o dată că tot ce a fost ca bătălie politică săptămâna trecută nu afectează și nu va afecta în niciun fel statul de drept, ordinea constituțională și stabilitatea instituțiilor noastre la standarde europene", a spus Ponta, după discuția avută, la Bruxelles, cu președintele Comisiei Europene.

El a susținut că, în acest moment, este mult mai optimist legat de faptul că România poate răspunde îngrijorărilor liderilor UE legate de situația politică din România.

"Am cerut un set de întrebări concrete, pentru că acuzațiile erau extrem de generale și, când se vorbește de lovituri de stat și încălcări ale ordinii constituționale, eu, ca orice jurist, vreau să vorbesc concret. Președintele Comisiei Europene a venit cu un set de întrebări foarte concrete, la care Guvernul răspunde chiar mâine și care vor elucida atât pentru Comisie, cât și pentru statele membre faptul că în România statul de drept și standardele europene sunt garantate", a spus Ponta.

Premierul a precizat totodată că a fost întrebat dacă este adevărat că în Monitorul Oficial nu au fost publicate deciziile Curții Constituționale, dar că a prezentat o declarație chiar din partea CC din care rezulta că toate deciziile au fost publicate pe măsură ce au fost transmise.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7424 secunde