Ponta cere președinților celor două Camere să convoace Parlamentul pentru referendum

277
Ponta cere președinților celor două Camere să convoace Parlamentul pentru referendum - ponta-1342001144.jpg
Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că a trimis președinților celor două Camere ale Legislativului câte o scrisoare în care le cere să convoace "cât mai rapid" Parlamentul în sesiune extraordinară, pentru a pune în acord textele legate de referendum cu deciziile CCR.

"Domnii miniștri de Interne și Administrație, vă rog să luați toate măsurile ca referendumul să se desfășoare în condiții ireproșabile, așa cum au fost și alegerile locale. Eu am adresat azi o scrisoare președinților celor două Camere rugându-i să convoace cât mai rapid în sesiune extraordinară camerele Parlamentului pentru a pune în acord toate textele de lege cu deciziile Curții", a afirmat Ponta, la începutul ședinței de guvern, arătând că este vorba despre problema referendumului.

Potrivit Agerpres, el a mai spus că, în cadrul discuțiilor pe care le va avea la Bruxelles cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, va încerca să explice acestuia situația politică din România.

"O să încerc să explic, pentru că dezinformarea este atât de îngrozitoare încât în continuare sunt oameni la Bruxelles - e adevărat, din Partidul Popular - care cred că Guvernul l-a suspendat pe președinte și o să tot explic că două treimi din Parlamentul României, conform Constituției României, l-au suspendat pe președinte, motiv pentru care și Curtea Constituțională a spus că suspendarea e constituțională", a declarat Ponta.

Premierul a adăugat că în convorbirile cu oficialul european va mai aborda problema fondurilor europene și a Mecanismului de Cooperare și Verificare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.387 secunde