Captură record de droguri. Aproape 60 de milioane de pastile de metamfetamină, descoperite într-un camion

210
Captură record de droguri. Aproape 60 de milioane de pastile de metamfetamină, descoperite într-un camion - pastile-1635427805.jpg

Articole de la același autor

Poliţia din Laos a capturat 55,6 milioane de tablete de metamfetamină ascunse într-un camion, cea mai mare captură de droguri realizată vreodată în Asia. Metamfetamina sub formă cristalizată, cea mai puternică, este trimisă de obicei către pieţele de peste mări, cele mai profitabile, cum ar fi Australia şi Japonia, chiar dacă pandemia îngreunează expedierile.


Poliţia din Laos a capturat 55,6 milioane de tablete de metamfetamină ascunse într-un camion, cea mai mare captură de droguri realizată vreodată în Asia, anunţat joi organul ONU însărcinat cu lupta împotriva stupefiantelor, informează AFP.

''Cele 55,6 milioane de comprimate de metamfetamină şi 1.537 kilograme de metamfetamină semnalate de Laos ieri seară constituie un record pentru o singură captură în regiune'', a declarat pentru AFP Jeremy Douglas, reprezentant regional al Oficiului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (ONUDC).

''Este de trei ori mai mult decât totalul comprimatelor de metamfetamină capturate de Laos anul trecut şi aproape o treime din metamfetamina cristale'', a adăugat el.

Potrivit Realitatea.net, producţia de droguri de sinteză a explodat în anumite părţi din Myanmar, unde sunt principalele surse de venituri ale crimei organizate precum şi ale unor grupuri de insurgenţi sau de miliţii în zone apropiate frontierelor cu Laos şi Thailanda.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8661 secunde