Case de schimb valutar din Constanța, "fabrici" de spălare a banilor negri

2302
Case de schimb valutar din Constanța,
Au crezut că l-au apucat pe Dumnezeu de picioare și că pot spăla bani pe bandă rulantă fără să-i deranjeze nimeni. Două grupări infracționale, din Constanța și Ilfov, și-au dat mâna pentru a pune la cale un sistem infailibil de evaziune fiscală și spălare a banilor, cu ajutorul schimburilor valutare. Totul a mers ca pe roate, însă "visul frumos" a fost spulberat de o vizită inopinată a mascaților.

Anchetatorii susțin că una dintre grupări desfășura activități de schimb valutar în complexul Dragonul Roșu, din Dobroești, schimbând în valută leii obținuți prin evaziune fiscală de administratorii unor societăți din complex. Mai departe, membrii celeilalte grupări din Constanța, care dețin, de asemenea, mai multe case de schimb valutar în municipiu, schimbau la rândul lor banii proveniți din evaziune fiscală, care ajungeau la malul mării prin terțe persoane, scopul fiind eludarea bugetului de stat.

"Valuta astfel obținută ar fi fost trimisă în Republica China, sumele fiind astfel supuse procesului de spălare a banilor. Perchezițiile au fost efectuate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Constanța, la activitate participând aproximativ 130 de polițiști. Totodată, 11 persoane au fost reținute", precizează Inspectoratul General al Poliției Române, în cadrul unui comunicat de presă.

Perchezițiile ar fi vizat case de schimb valutar situate pe străzile Theodor Burada și I.G. Duca. Emel Abdula, Servin Becmambet și Petre Bucureanu ar fi fost cei care ar fi coordonat partea infracțională din zona localităților Constanța și Valu lui Traian, toți trei numărându-se printre cele 11 persoane reținute.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat peste 3.400.000 lei, peste 220.000 euro, peste 156.000 dolari, 23.980 lire sterline, 7.300 coroane norvegiene, șase autoturisme și au sigilat două seifuri.

În afară de cele 11 persoane reținute, care urmează să fie prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, o altă persoană este deja încarcerată într-un peniternciar, într-o altă cauză, urmând să fie și aceasta prezentată instanței de judecată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5842 secunde