Ce activități desfășoară pompierii constănțeni pentru a sărbători Ziua Europeană a 112

165
Anual, la data de 11 februarie se sărbătorește Ziua Europeană a numărului unic 112. Funcționarea Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 (SNUAU) este o necesitate firească pentru o țară civilizată care înțelege să-și protejeze cât mai bine cetățenii, dar este și un obiectiv susținut de toți actorii de pe piața comunicațiilor din România. Numărul unic de apel 112 este număr telefonic gratuit, pus la dispoziția cetățeanului de către toți operatorii de telefonie fixă sau mobilă, pentru situațiile de urgență ce amenință siguranța cetățeanului și a bunurilor acestuia, siguranța națională și alte cazuri prevăzute de lege. 

Situația de urgență înseamnă un eveniment excepțional, cu caracter nonmilitar, care prin amploare și intensitate amenință viața și sănătatea populației, mediul înconjurător, valorile materiale și culturale importante, iar pentru restabilirea stării de normalitate, sunt necesare adoptarea de măsuri și acțiuni urgente, alocarea de resurse suplimentare și managementul unitar al forțelor și mijloacelor implicate.

În 2012, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța a gestionat aproximativ 25.000 apeluri primite prin 112, cele mai multe fiind în luna iulie – circa 3.000 solicitări.

Pentru marcarea Zilei Europene a numărului pentru situații de urgență, în subunitățile ISU "Dobrogea" se organizează o serie de activități de tradiție, educație și sport. În debutul zilei, la ora 8:15, la reședința Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" Constanța, cât și în toate cele 10 subunități, în prezența conducerii și a personalului, a avut loc ceremonia arborării drapelului național și intonarea imnului. Ulterior, o serie de materiale informative, privind Serviciul de Urgență 112, vor fi prezentate cadrelor militare de la reședința inspectoratului și de la subunitățile din Constanța, Medgidia, Cernavodă, Mangalia, Hârșova, Tuzla.

Totodată, o autospecială de lucru cu apă și spumă și autospeciala pentru intervenții în cazul accidentelor nucleare, bacteriologice și chimice vor participa la o acțiune de promovare a numărului unic 112 organizată de Oficiul Județean de Telecomunicații Speciale Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 08 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Ziua Europeană 112
Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : A murit intoxicată cu monoxid de carbon
Pagina a fost generata in 0.9396 secunde