Ce alegeți: legalizarea prostituției sau închiderea saloanelor de masaj erotic?

3314
20
Ce alegeți: legalizarea prostituției sau închiderea saloanelor de masaj erotic? - pozamasaj-1391529678.jpg

Articole de la același autor

Constanța s-a dovedit a fi o piață înfloritoare pentru saloanele de masaj erotic. Clienților li se promite relaxare, eliberarea de grijile cotidiene, dar și "experiențe unice, pline de senzații" sau "îndeplinirea fanteziilor erotice". Show-uri erotice, lesbiene, masaj cu frișcă sau duș asistat, ce mai, o adevărată desfătare trupească! 


Sub paravanul unor astfel de saloane de masaj erotic își desfășoară activitatea, însă, rețele de proxenetism care profită de naivitatea unor copile ce abia au trecut de 14 ani, fugite de acasă, din sărăcie și le exploatează sexual. Asta au descoperit polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT în saloanele unde au descins, în ultimele luni. 


Rând pe rând, toate saloanele vor fi verificate, dar asta nu înseamnă dispariția fenomenului, după cum admit și oamenii legii. Mai ales că saloanele de masaj erotic sunt legale, grație unor portițe legislative! În aceste condiții, considerați că este necesară trecerea în ilegalitate a saloanelor de masaj erotic sau legalizarea prostituției?




Comentează știrea

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
noni
4 februarie 2014
de acord

Ori bordel, ori salon de masaj, tot o halvita. Sunt de acord cu legalizarea prostitutiei. Prestatoarele pot fi monitorizate medical, platesc asigurari, au vechime, serviciile sa fie impozitate, bordelurile pot fi monitorizate mai usor de politie, la fel si clientii, etc. Ne ascundem dupa deget de ani de zile, noi ne facem ca nu vedem, ei se fac ca au afaceri legale, toata lumea e multumita. Sa iasa banii negri la lumina.

Angela
5 februarie 2014
Opinie personala

In final, am ajuns la concluzia ca legalizarea prostitutiei nu e solutia. Pentru ca inevitabil, inseamna exploatarea unor persoane de catre altele; automat va creste traficul cu minori, vor fi alte presiuni pentru a face alte concesii ... Cat despre saloanele de asa-zis masaj, cred ca ar trebui inchise.

nelu
5 februarie 2014
legalizarea bordel

cred ca legalizarea, ar fi solutia nu trebuie sa dicteze popii hoti

noni
5 februarie 2014
e corect ce spui

Dar si acum se intampla aceste lucruri, din pacate. Legalizarea ar scoate la lumina locatiile unde se intampla aceste lucruri si ar putea organele abilitate sa faca si controale pentru prevenirea acestor aspecte. Si acum sunt rapite, sechestrate, violate si exploatate persoane adulte sau minori, poate prin legalizare s-ar diminua acest flagel si oricum nu ar mai putea pe nimeni sa oblige sa practice aceste servicii. Daca rationamentul e pur religios, sunt atatia popi penali si penibili incat acest argument pica. La spovedanii si nu numai auzi de toate. Eram in liceu cand la spovedanie un preot m-a intrebat inainte de Paste aspecte legate de viata intima si sexuala. Ceea ce nu mi se pare normal, de cand sunt preocupati preotii si biserica, ce facem noi cu viata sexuala ?? Poate gresesc dar ar iesi multi bani la lumina, desi clar unora nu le comvine, evident.

Răspuns la: Opinie personala
Adăugat de : Angela, 5 februarie 2014
In final, am ajuns la concluzia ca legalizarea prostitutiei nu e solutia. Pentru ca inevitabil, inseamna exploatarea unor persoane de catre altele;...
mine
5 februarie 2014
NU !!

Legaliazarea prostitutiei este o solutie buna dar nu in Romania ... la noi daca s-ar legaliza pe langa prostitutie ne vom alege si cu spalare de bani in plus...

Angela
5 februarie 2014
catre noni

Stiu ca si acum se intampla aceste lucruri. De-a lungul timpului, am observant un aspect: un compromis atrage dupa el altul si apoi altul etc. Deja in noul cod penal prostituția a fost dezincriminata si sunt pedepse muuuuult mai blande pentru viol, pedofilie etc. Urmand acest trend, prostitutia va deveni o meserie legala, iar peste 10 ani pedofilia va fi redefinita, in loc de sex cu minor, in sex cu minor sub 12 ani (de exemplu). Cum pervertirea morala a tinerilor este foarte usor de realizat, pe fondul saracirii populatiei, vom avea o multime de prostituate tinere si foarte tinere (stiu ca si azi sunt prostituate minore). Din punct de vedere social - eu le consider pierdute. Cate dintre ele vor avea sansa sa faca si altceva in viata? Sa termine o scoala? Sa intemeieze o familie? Sa creasca si sa ofere un mediu sanatos si educatie copiilor pe care ii va avea (daca ii va avea)? In final, poate estima cineva care vor fi costurile sociale ale legalizarii prostitutiei? Cat costa controalele medicale obligatorii si cine le va plati? Convingerea mea este ca de fiecare data cand are loc o relaxare a normelor morale - societatea pierde. E adevarat, normele morale la noi sunt raportate in principal la credinta crestina, dar si alte religii au aceleasi norme morale. Eu prin norme morale inteleg cateva reguli general valabile, a caror respectate este in beneficiul omului si al societatii, si le asigura atat progresul cat si continuitatea.

Răspuns la: e corect ce spui
Adăugat de : noni, 5 februarie 2014
Dar si acum se intampla aceste lucruri, din pacate. Legalizarea ar scoate la lumina locatiile unde se intampla aceste lucruri si ar putea organele...
Lite
6 februarie 2014
i

De la ce saoln e aia din poza ?? ca vreau sa merg si eu ca e buna rau de tot.

Angela
6 februarie 2014
Intrebare suplimentara

Ca tot vorbeam de costuri sociale: stie cineva care ar fi analizele obligatorii pe care ar trebui sa le faca o prostituata si cam cat costa un astfel de pachet? Si la ce interval? M-am gandit putin si am ajuns la urmatoarea lista (minima): examen secretie (asta e cea mai ieftina, cred), papa-nicolau, chlamidia, VDRL, hepatitele B (pt sifilis) si C (si astea se transmit sexual), HIV. Ce se intampla daca la una dintre ultimile 3 analize iese pozitiv, sau la papa-nicolau se depisteaza cu HPV? Nu mai profeseaza? Se considera boala profesionala si primeste pensie de boala? Cine va suporta costurile tratamentului ? Dupa tratamentul cu interferon/antivirale etc.e posibil ca viremia sa atinga pragul nedetectabil. Se considera ca e vindecata si poate profesa in continuare? Sa nu-mi spuneti ca vor face friky-friky numai cu prezervativ, ca nu va cred.

noni
6 februarie 2014
corect din nou

Niste surse de infectie pentru infecti consumatori de infecte. Niste infecti.

Răspuns la: Intrebare suplimentara
Adăugat de : Angela, 6 februarie 2014
Ca tot vorbeam de costuri sociale: stie cineva care ar fi analizele obligatorii pe care ar trebui sa le faca o prostituata si cam cat costa un astfel...
cetatean prost
6 februarie 2014
prostitutie

ca vrem, ca ne place, ca recunoastem sau acceptam -se intampla. Atunci, statul legalizeaza si controleaza dar si beneficiaza de taxe, impozite , locuri de munca create, control medical, limitare imbolnaviri, reguli clare ce exclud exploatarea majorilor sau minorilor pentru castigurile ilicite , taiat creanga la proxeneti si sustinatorii lor. Daca statul nu vrea, nu este din cauza bisericii sau asa-zisilor moralisti, ci din coruptia unora care profita.

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4067 secunde