Ce infracțiuni au mai depistat polițiștii constănțeni

207
Ce infracțiuni au mai depistat polițiștii constănțeni - politie-2-t-1702656591.jpg

Articole de la același autor

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști


La data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 23.40, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Costinești au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Principală, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.


La data de 15 decembrie a.c., în jurul orei 03.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 64 de ani, care a condus un autoturism, în comuna Agigea, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


În ambele cauze a fost întocmit dosar de cercetare penală.


Acțiuni ale polițiștilor constănțeni


La data de 14 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța –Secția 3 Poliție au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor comise cu violență și a traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 și 4 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de peste 1.000 de lei.


La data de 14 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune de verificare a agenților economici aflați în proximitatea unităților de învățământ.
Cu această ocazie, au fost verificate 16 societăți comerciale din municipiile Constanța și Medgidia, orașele Murfatlar, Cernavodă, Ovidiu și comunele Poarta Albă, Mircea Vodă și Valu lui Traian.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 47. 000 de lei, dintre care 5 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, și 7 în baza prevederilor Legii 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.
Totodată, a fost ridicată, în vederea confiscării, suma de aproximativ 800 de lei.


Activități preventive


La data de 14 decembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat acțiuni de prevenire a violenței școlare, a bullying-ului, dar și pentru siguranța rutieră, la Școala Gimnazială nr.6 Nicolae Titulescu din municipiul Constanța și la Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu din orașul Năvodari.


La data de 14 decembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au acționat pentru prevenirea furturilor din locuințe și din buzunare sau genți, în municipiul Constanța.
De asemenea, au desfășurat activități de prevenire a faptelor săvârșite cu violență și consumului de substanțe interzise, la Liceul de Marină Constanța.


Totodată, au derulat activități de prevenire a folosirii și comercializării ilicite a materialelor pirotehnice și a disparițiilor sau plecărilor voluntare ale minorilor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5451 secunde