Ce reguli noi aduce Codul Rutier, din august

788
3
Ce reguli noi aduce  Codul Rutier,  din august - crescamenziledinnou41369320478-1375047471.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a modificat Codul Rutier, iar noile schimbări intră în vigoare de pe 8 august. Noile prevederi se referă la interdicții și obligații pentru bicicliști, șoferi ai mijloacelor de transport în comun sau mopediști. 

Astfel, toți șoferii nu mai au voie să circule pe acostamentul drumului, așa numita bandă de urgență. Excepție fac bicicliștii, care pot fo-losi acostamentul, dacă nu dispun de piste special amenajate și nu pun în pericol circulația. Mopediștii au obligația să circule pe un singur rând pe bandă. De asemenea, pe trecerile de pietoni se vor da jos de pe vehicule și le vor folosi ca pietoni.

Noile modificări le interzic mopediștilor să transporte pasageri în stare de ebrietate. Aceeași interdicție o au și transportatorii de mărfuri, în cazul pasagerilor din cabină.

Bicicliștii au și ei câteva noi reguli. Ei sunt obligați să meargă într-un singur rând pe banda de circulație, nu au voie să folosească trecerile de pietoni, nu au voie să învețe mersul pe bicicletă pe drumuri intens circulate și sunt obligați să aibă asupra lor un act de identitate.

Noile prevederi privind examenul pentru permisul auto stipulează că proba teoretică, sau "sala", cum mai este cunoscută, este valabilă un an de la promovare.

Totodată, posesorii de permis auto categoria B, BE, C sau CE au dreptul să conducă și tractoare. Șoferii cu permis B au voie să conducă tractoare cu masa maximă de 3,5 tone plus remorcă, iar șoferii cu permis C au voie și cu tractoare mai mari. 

Comentează știrea

cta
29 iulie 2013
NU carutelor

Ar fi bine sa propuneti o incadrare si a carutelor. ei nu au nici o regula , sunt ai nimanui . poate niste ore de legislatie ar fi utile!

ct
29 iulie 2013
carute si ligheane de bg

rezolvati o data problema carutelor, ne facem de ras in plin sezon estival cu ele si tiganii lor...cu rablele si cocalarii de bg cand rezolvati? e plin orasul de ligheane...

Răspuns la: NU carutelor
Adăugat de : cta, 29 iulie 2013
Ar fi bine sa propuneti o incadrare si a carutelor. ei nu au nici o regula , sunt ai nimanui . poate niste ore de legislatie ar fi utile!
what
29 iulie 2013
asta e gluma ?

Super tari legile, exact ce ne trebuia, de cand imi doresc sa conduc un tractor pe Tomis, parca mi-au citit gandurile astia. Serios acum, asta e o gluma ? Astea-s legile care ne lipsesc ? Mie mi se pare o gandire de repetent de clasa a VIII-a. 2-3 legi la caterinca si de umplutura, daca-i intreaba cineva ce mama dracului au facut de-atata timp acolo sa poata sa arate si ei ceva. Trecuti prin scoala ca gasca prin apa.... Va spun eu, o sa ajungem rau de tot cu alde USL... Freaca menta mai rau ca muncitorii de pe santierele lu ceasca... Grav de tot...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4768 secunde