Centrul Infotrafic. Cum se circulă, la această oră, pe principalele artere rutiere din ţară

203
Centrul Infotrafic. Cum se circulă, la această oră, pe principalele artere rutiere din ţară - masinivaleaprahoveiaglomeratietr-1674457871.jpg
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt sesizate evenimente rutiere care să impună oprirea circulației pe autostrăzi sau pe drumuri naționale.

Pe arterele rutiere principale din țară, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București – Ploiești și DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, se circulă pe un carosabil parțial umed, cu vizibilitate bună și fără evenimente rutiere în desfășurare.

Jud. Sibiu, DN7 Râmnicu Vâlcea –Sibiu, între localitățile Lăzăret și Boița, tronsonul kilometric km. 246+700 și 246+900, traficul rutier a fost restricționat pe o bandă în urma unei surpări apărute în zona taluzului. Circulația rutieră este dirijată de un semafor iar lucrările de consolidare vor începe imediat ce condițiile meteo vor permite acest lucru.

Județul Caraș-Severin, circulația rutieră este oprită pe DN 57 Orșova – Moldova Nouă, la kilometrul 65+200 metri, în zona localității Cozla, pentru îndepărtarea pietrelor de mari dimensiuni, căzute de pe versant. Traficul se desfășoară deviat pe ruta Orșova – DN 6 - DN 57B - Oravița - DN 57 -Moldova Nouă.

Este semnalată ceață, fenomen meteo care reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Bacău, Botoșani, Harghita, Neamț, Sibiu și Suceava.

"Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen. Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.", anunţă reprezentanţii Centrului Infotrafic.

Pagina a fost generata in 0.3352 secunde