Cine sunt hoții care au terorizat Constanța. Banii din spargeri, pierduți la barbut

1573
2
Cine sunt hoții care au terorizat Constanța. Banii din spargeri, pierduți la barbut - fondgruparehoti-1374075718.jpg

Articole de la același autor

O amplă anchetă a polițiștilor constănțeni a ajuns la final: o grupare formată din 20 de hoți și tâlhari, care a "terorizat" municipiul Constanța și împrejurimile, este după gratii și va răspunde în fața justiției. Timp de doi ani, membrii grupării au jefuit zeci de locuințe de bunuri de peste două milioane de lei.

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale, din cadrul Poliției Constanța, au încheiat cercetările într-un amplu dosar privind furturi din locuințe. După o muncă de peste zece luni, sub supravegherea Par-chetului de pe lângă Tribunalul Constanța, polițiștii au pus punct și au trimis dosarul spre judecată.

Gruparea este formată din nu mai puțin de 20 de suspecți, care mai de care cu un cazier mai bogat în infracțiuni: Asan Sali, Memet Suliman, Maji Memet, Iașar Suliman, Amet Ibram, Genghiz Ibram, Suliman Ibram, Cocoș Iusein, Marius Iordănescu, Rabar Suliman, Iașar Osman, Omer Osman, Iomer Iusein, Organ M., Maxum S., Florin Ghiță, Aidar Suliman, Suliman Rabar, Tătar Sinan și Osman Mustafa. Aceștia au vârste cuprinse între 14 și 39 de ani și domiciliază în Constanța, Hârșova, Ovidiu, Murfatlar și Cobadin.

Spargerile le dădeau, însă, în special în municipiul Constanța și în localitățile limitrofe. Au ajuns, însă, și prin județul Bacău, unde au jefuit locuințe. În total, suspecții sunt acuzați de comiterea a 32 de furturi din locuințe și două tâlhării.

Potrivit anchetatorilor, supravegheau locuințele pe care urmau să le "viziteze", pentru a afla programul proprietarilor. Alegeau vile și apartamente amplasate la parterul blocurilor, unde aveau garanția că vor găsi bani, bijuterii sau electronice ușor de valorificat. Iar, după prejudiciul cauzat, estimat la peste două milioane de lei, este evident că și-au ales bine țintele.

Rolurile în timpul spargerilor erau bine stabilite: în vreme ce unii dădeau spargerea, alții stăteau de pază; ulterior fugeau în mașini cu numere de Bulgaria, de preferință cu motoare puternice, pentru a-și pierde repede urma. Din același motiv schimbau mașinile la o perioadă scurtă de timp.

Banii erau cheltuiți, apoi, pe distracții și jocuri de noroc. Ca exemplu, anchetatorii spun că Asan Sali, zis "Bobocel", considerat capul grupării infracționale, a pierdut, la Revelionul 2012, nu mai puțin de 80.000 de euro la barbut.

Suspecții nu s-au limitat însă doar la furturi din locuințe. O parte dintre ei sunt acuzați și de tâlhărie și lipsire de libertate, după ce au intrat în casă peste un bărbat din localitatea Casimcea, județul Tulcea. L-au legat, l-au bătut drastic, iar la sfârșit au plecat cu toți banii și bijuteriile găsite în casă. 

Comentează știrea

no ni
18 iulie 2013
tigani jegosi

Uite o liste cu 20 de lepre tiganesti, sa mai spuna cineva ca are ceva cu ei pe nedrept.....inca o data si-au dovedit utilitatea, sau lipsa ei. Daca zici ceva esti rasist.... dra nimeni nu ii inghite.... si pe buna dreptate....

Barabonte Miahi
18 iulie 2013
Epurare!

Astia trebuie dusi la sapun!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.501 secunde