Clădit din gunoaie, imperiul Polaris se clatină din temelii. Eduard Martin, la mâna judecătorilor

4823
11
Clădit din gunoaie, imperiul Polaris se clatină din temelii. Eduard Martin, la mâna judecătorilor - martinpolaris1-1507132771.jpg

Articole de la același autor



Cutremur la firma de salubrizare Polaris. Eduard Martin, fostul deputat PSD și administrator al Polaris M. Holding, a fost reținut de procurorii DNA București, împreună cu președintele consiliului de administrație al societății, Daniel Marcel Banaga. Cei doi sunt acuzați de evaziune fiscală. În seara zilei de marți, Eduard Martin și Daniel Banaga au fost duși la DNA la audieri și ulterior au fost reținuți. Cei doi urmează să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 




Bugetul local, principala sursa de venit a firmei Polaris


Potrivit procurorilor, din 2006 și până în prezent, principala sursă de venituri a societății Polaris M Holding a reprezentat-o executarea contractului de salubrizare încheiat cu municipiul Constanța. Anchetatorii susțin că, pentru executarea serviciilor de salubrizare, societatea Polaris M Holding a încasat tarife supraevaluate, împrejurare care a făcut obiectul unui alt dosar penal, trimis în judecată, în luna decembrie 2015. Acest fapt a dus la acumularea unor venituri foarte mari de către societatea Polaris, neafectate de cheltuieli corespunzătoare.


Polaris încasa aproape un milion de euro lunar


Anchetatorii spun că societatea Polaris M Holding încasa sume importante de la Primăria municipiului Constanța, în jur de un milion de euro lunar, în vreme ce cheltuielile reale aferente salubrizării prestate erau mult mai mici. Menținerea unei astfel de situații ar fi dus la achitarea, către bugetul de stat, a unor taxe foarte mari (TVA și impozit pe profit). În consecință, asociații și conducerea societății Polaris M Holding au decis să înregistreze cheltuieli fictive prin care să diminueze valoarea obligațiilor societății Polaris M Holding către bugetul de stat și, totodată, să transfere din societatea Polaris M Holding sume importante de bani.


"Concret, în perioada decembrie 2006 – februarie 2017, în calitate de asociat al societății Polaris M Holding și ulterior și administrator al acestei societăți, inculpatul Eduard Martin a decis ca societatea să încheie relații comerciale fictive cu alte nouă firme (dintre care șase firme controlate de asociații societății Polaris M Holding) și să înregistreze în contabilitatea societății Polaris M Holding facturile emise pentru servicii fictive prestate de aceste societăți", se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. 


Prejudiciu adus statului de peste aproape 7 milioane de euro


Cheltuielile fictive înregistrate au vizat presupuse achiziții de studii și consultanță, ori presupusa plată a unor chirii pentru mașini și utilaje. Prin aceste activități, procurorii susțin că societatea Polaris M Holding s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale către stat în sumă totală de 32.647.878,53 lei (18.982.418,04 lei TVA și 13.665.460,50 lei impozit pe profit).


În aceeași perioadă, Marcel Daniel Banaga, în calitate de administrator, ulterior președinte al consiliului de administrație al societății Polaris M Holding, și apoi consilier al administratorului Eduard Stelian Martin, a pus în aplicare decizia asociaților societății, între care și Eduard Martin, ca societatea să încheie relații comerciale fictive cu cele nouă firme. La închiderea ediției cei doi urmau să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Patronul Polaris, condamnat la 13 ani de închisoare


Polaris M. Holding a fost zguduită din temelii în momentul în care Dumitru Martin, patronul Polaris M. Holding, a fost condamnat definitiv la 13 ani de închisoare pentru dare de mită. Totul a început în anul 2014, când atașatul legal al FBI în București a anunțat Divizia FBI din Sacremento că există informații potrivit cărora membrii familiei Martin caută să dea mită unui oficial militar al armatei SUA în schimbul unui contract al Guvernului american cu compania familiei Martin, Polaris M Holding. Contractele ar fi urmat să fie executate în baza militară de la Mihail Kogălniceanu. 


În luna iulie 2015, FBI crease un cont bancar special pentru această tranzacție. Pe 19 septembrie, în contul FBI a intrat suma de 100.000 dolari de la Polaris, adică 10% din suma totală de 1 milion de euro, promisă ca mită. Banii au fost retrași și păstrați ca probă în dosar. Pe 1 decembrie 2015, Dumitru Martin a fost arestat pe aeroportul din San Francisco, în timp ce se întorcea de la New York. Acolo, se întâlnise cu agenții FBI sub acoperire pentru a discuta detaliile altor viitoare contracte.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
MIHAI
7 octombrie 2017
FAMILIA MAFIOTA

" Imperiul Polaris " nu este cladit din gunoaie ci din ilegalitatile si complicitatile unor institutii si persoane . Inceputul a fost facut de impostorul Martin ajuns prefect si mare om de afaceri , care a facut cariera si avere falimentand cca 30 de firme lichidate prin bancruta frauduloasa , cu comsecinte grave asupra salariatilor pentru care Martin nu a platit contributiile catre stat , salariatii pierzand drepturile legale de vechime si pensie . Martin , tartorul mafiot a stiut sa-si recruteze complicii , printre acestia numarandu-se si un oarecare Petrescu Traian , cel ajuns celebru datorita afacerii cu repararea distrugatorului " Marasesti " si falimentarii firmelor " Remarc " .Si Petrescu , la randulul lui , a procedat la fel , neplatind sumele datorate statului . In urma acestor matrapazlacuri mafote , Petrescu si complicii sai , s-au ales cu sume importante . Mai mult , Petrescu , cu comlicitatea organelor de stat a ajuns sa devina proprietarul unei vile din Agigea si a unei cladiri neterminate alaturata acesteia , precum si a unei cantitati importante de bunuri si mijloace de transport . Drept rasplata , Martin l-a numit pe Petrescu sef la Inspectoratul care elibera autorizatiile de mediu . Politia municipala si cea judeterana si DNA au fost sesizate la timp , s-a tras de timp pana cand faptele anchetate s-au prescris . Era perioada de aur in care s-au pus bazele marilor fraude si afaceri la nivel national . Toate aceste faradelegi , si altele de care se ocupa inca Justitia , nu puteau avea loc fara sprijinul si complicitatea celor doi gangsteri Mazare si Constantinescu . Aceste familii mafiote si-au asigurat viitorul cunoarand pentru progeniturile lor , Eduard Martin si Alexandru Mazare , fotolii de parlamentari si pozitii cheie in afacerile lor murdare . Pana la urma , toti vor sfarsi la puscarie , spre bucuria lor , nefiind obligati sa dea statului ce au furat , ceea ce este firesc intr-o democratie de tip romanesc . Mai ramane o intrebare : cine se ocupa sau se va ocupa de complicii acestora din primarie , politie prefectura si justitie ?

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5406 secunde