Comandor Ilie Truță: "Inițiatorii textului PNRR pentru România trebuie judecați pentru genocid și înaltă trădare"

3932
Comandor Ilie Truță:

Articole de la același autor

Polițiștii, polițiștii de penitenciare și pensionarii militari au organizat, săptămâna aceasta, proteste de amploare în mai multe orașe, respectiv Timișoara, Cluj, Iași și București. Comandorul Ilie Truță, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate - Filiala Constanța, subliniază că scopul principal al acestor proteste vizează „demolarea minciunilor guvernamentale despre creșterile de salarii și pensii pentru militari și civili”.

Lucrătorii și pensionarii din familia ocupațională apărare, ordine publică și siguranță națională își cer drepturile. Pentru că, în ciuda numeroaselor discuții și întruniri, guvernanții nu și-au respectat promisiunile și nu au acordat drepturile bănești cuvenite, lucrătorii și pensionarii au decis să organizeze o serie de proteste.

„Scop principal: demolarea minciunilor guvernamentale despre «creșteri» de salarii și pensii pentru militari și civili, despre așa-zisa «echitate» în domeniu, despre inexistentele negocieri cu C.E. privind PNRR, la fel de inexistentele «ordine» ale Băncii Mondiale, riposta la mizerabilul război psihologic și de imagine declanșat împotriva militarilor și polițiștilor, în activitate sau în rezervă. Politica dezastruoasă în ceea ce privește apărarea țării, promovată de toate guvernele României din ultimele trei decenii, este continuată și de actualul guvern. În condițiile în care rachetele inamice au împânzit cerul din proximitatea granițelor, guvernanții tratează, în continuare, cu un dispreț și un cinism inadmisibil întregul sistem național de apărare, ordine publică și siguranță națională, vizând distrugerea completă a capacității de ripostă militară, în scopul externalizării, pe bani grei, a apărării țării. Din păcate, guvernanții își acoperă incompetențele, folosindu-se de incultura în domeniu a unor jurnaliști, dar și de «trompetele acoperite» care s-au infiltrat în instituțiile mass-media”, a afirmat comandorul Ilie Truță, președintele SCMD Constanța.

Cât privește cerințele protestatarilor, acestea sunt: aplicarea, de îndată, a Legii salarizării nr. 153/2017, în integralitatea sa, adică în forma promulgată; aplicarea, de îndată, în integralitatea sa, a Legii Pensiilor Militare de Stat, nr. 223/2015 și nu în formula stabilită de O.U.G.-urile care au fost deovedite ca fiind neconstituționale; excluderea rezerviștilor atât din PNRR, cât și din Proiectul Legii Pensiilor de Serviciu, pentru a da posibilitatea măririi pensiilor civile în procentul de 9,4% din PIB.

„Motivele juridice cunoscute: plata la 24 ore, nu la oră, contracte de activitate la ordin, sub jurământ de sânge, nu de «muncă»”, a mai subliniat comandorul Ilie Truță. Alte cerințe sunt respectarea obligațiilor asumate la nivel guvernamental prin Tratatul de Aderare a României la NATO, în ceea ce privește salarizarea și condițiile de pensionare a militarilor, aplicarea Legii 127/2017, în integralitatea sa, așa cum a fost promulgată, tuturor pensionarilor civili.

„Numai după aceea se va putea lua în considerare o nouă Lege a Pensiilor Civile, cu definirea pensiei, excluderea ajutoarelor sociale și indemnizațiilor de merit, care să-i cuprindă pe toți civilii, de la foști țărani cooperatori la magistrați”, a mai arătat președintele SCMD Constanța.

O altă doleanță a protestatarilor vizează aducerea în fața Justiției, „pentru genocid și înaltă trădare, a inițiatorilor textului PNRR pentru România”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8999 secunde