Comercianții ambulanți din piețele constănțene, "luați pe sus" de polițiști și jandarmi

259
Comercianții ambulanți din piețele constănțene,

Articole de la același autor

Ca urmare a cooperării dintre Primăria Constanța prin Poliția Locală, IPJ Constanța și Jandameria Constanța, în perioada 27-28 iulie, s-a acționat în zona Pieței agroalimentare Tomis 3 - perimetrul cuprins între bulevardul Alexandru Lapușneanu, Strada Soveja, Bulevardul Tomis - pentru combaterea faptelor antisociale, reprezentate de comerțul neautorizat, precum și asigurarea gradului de siguranță al cetățenilor. 


Astfel, ieri, o echipă mixtă de control, formată din politiști locali, ai IPJ Constanța și jandarmi au acționat în sistem integrat pentru combaterea comerțului ambulant desfașurat pe domeniul public al statului. Acțiunea a vizat respectarea prevederilor Legii 12/1990 republicată privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, cu această ocazie acționându-se în perimetrul aferent pieței agroalimentare Tomis 3.


Ca urmare, oamenii legii au verificat zeci de persoane, au aplicat 22 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 de lei, toate pe Legea 12/1990, fiind confiscată mai bine de o tonă de legume și fructe care se comercializă fără autorizație de proveniență sau în condiții igienico-sanitare improprii.


De asemenea, echipa de control a mai aplicat 4 sancțiuni contravenționale pentru deranjarea ordinii publice în valoare de 1.400 lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Acțiuni similare vor continua pe toată perioada anului 2016, pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit atât în perimetrul piețelor constănțene, cât și a celui stradal neautorizat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0724 secunde