Hingherii de mașini, scoși în afara legii

CONSTANȚA FACE EXCEPȚIE? Mașinile ar putea fi ridicate în continuare. Poliția Locală a găsit o portiță în lege

3429
8
CONSTANȚA FACE EXCEPȚIE? Mașinile ar putea fi ridicate în continuare. Poliția Locală a găsit o portiță în lege - ridicaremasiniilegal-1432571645.jpg

Articole de la același autor

Șoferii constănțeni pot răsufla liniștiți. Nu se vor mai ridica mașinile parcate neregulamentar pe partea carosabilă, după ce magistrații Înaltei Curți au stabilit că această practică este ilegală. Poliția Locală Constanța nu pare însă dispusă să renunțe așa ușor.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, ieri, că ridicarea mașinilor staționate sau oprite neregulamentar pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale. Judecătorii au admis recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului. În sesizare, Avocatul Poporului a precizat că "hotărârile consiliilor locale având ca obiect de reglementare procedura de ridicare a autovehiculelor staționate neregulametar au fost adoptate cu de-pășirea competenței ce revine consiliilor locale".

În acest caz nu există nicio altă soluție pentru a fluidiza traficul, singurul lucru pe care îl pot face oamenii legii este să îi sancționeze pe șoferii indisciplinați. Șeful Poliției Locale Constanțe susține însă că această măsură le va îngreuna misiunea de fluidizare a traficului rutier și de disciplinare a șoferilor. "Momentan nu avem nicio soluție pentru viitor. Așteptăm regulamentul aplicabil pentru a putea lua măsuri. Pentru că unii conducători auto știu de frică nu de civilizație sau vorbă bună era o măsură radicală care degreva traficul. Erau situații când se impunea prezența noastră. Nu cred că noi, ca și Poliție Locală, am făcut abuz vreodată. Dovadă sunt hotărârile instanței de judecată, care în 99% din cazuri ne-au dat dreptate. Singurul lucru pe care îl putem face în prezent este să îi sancționăm pe șoferi. Intervine întrebarea: la autoturismele înmatriculate în Bulgaria pe cine sancționăm?", a declarat Daniel Bratu, șeful Poliției Locale Constanța.

Și totuși, se pot ridica mașini…

De asemenea, polițiștii așteaptă motivarea instanței pentru a putea vedea ce se întâmplă cu mașinile parcate pe locurile pentru handicapați. Asta deoarece hotărârea Înaltei Curți se referă strict la autoturismele parcate pe partea carosabilă, și nu la cele parcate pe trotuar, spații verzi sau locurile pentru handicapați. "În minută se precizează că nu pot fi ridicate autoturismele staționate sau oprite neregulamentar pe partea carosabilă. Urmează să vedem dacă în cazul celor parcate neregulamentar pe trotuar sau pe locurile pentru handicapați putem lua măsuri", a adăugat Daniel Bratu.

Această decizie a Înaltei Curți a adus de la sine o altă problemă: ce se întâmplă cu cei care au plătit bani grei pentru a-și recupera mașinile ridicate parcate neregulamentar. Potrivit avocatului Cristian Ion, cei aflați în această situație se pot adresa instanței de judecată. "Activitatea de ridicare a autoturismelor este o măsură complementară a sancționării conducătorilor auto. În termen de 15 zile ei pot face plângere împotriva procesului verbal de contravenție. Dacă nu a trecut mai mult de trei ani, orice șofer poate solicita pretenții în instanță și urmează să se stabilească dacă își va recupera banii sau nu", a declarat avocatul Cristian Ion.

Comentează știrea

dr akon
26 mai 2015
De ras????

Mai Bratule ,dar la mașinile înmatriculate in Germania,Spania,Anglia etc. pe cine sancționezi???Nu ești capabil de alt exemplu?Uite soluția pt.a sancționa un șofer cu mașină de Texas.Așteaptă un agent pana vine șoferul si pac amenda.Sau data mașină in consemn la frontiera si pac amenda.Da stiu ca e greu ca nu mai aveți de munca.Ia mergeți in patrule prin parcuri,pe străzi sau in zone rău famate ca acolo e nevoie de voi.

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Dr.Mengele
26 mai 2015
Si totusi,iubirea

Observ ca de la un timp,suntem alintati de autoritatile locale.Mazare si-a dat demisia pentru ca ne-a iubit prea mult.Daniel Bratu,seful Politiei Locale moare de grija "handicapatilor".Romanul are asa de multa "iubire" pentru semenii lor aflati in suferinta(persoane cu handicap) incat au inventat chiar si o injuratura "handicapatule ! " La noi este greu sa-ti dai seama daca cineva te injura sau te iubeste.Inchipuiti-va ca intr-un autobuz cineva "plin de iubire" te invita sa stai jos cu formula "stai jos,handicapatule !" Spuneti-i maretului politist local ca asa se vorbeste la bodega din satul lui,sau la veceu,nu in declaratiile publice(..locurile pentru handicapați...).In al doilea rand,observam ca romanul a inventat roata,apoi a invent automobilul,trotuarul si de aici aglomerarile urbane.Si pentru ca el este inventator,a aparut o problema,parcarea neregulementara.Nu exista solutii in Franta,Anglia,SUA pentru ca strainii nu au automobil.Te intrebi ce invata nemernicii astia cand se deplaseaza pe bani publici in lumea civilizata.Au invatat cum se "iubeste" ....,bineinteles.

Mihai
26 mai 2015
Pentru Dr.Mengele

LEGE nr. 448 din 6 decembrie 2006 (**republicată**)(*actualizată*) privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap*) Prezenta lege reglementează drepturile și obligațiile persoanelor cu handicap acordate în scopul integrării și incluziunii sociale a acestora. (1) Persoanele cu handicap sunt acele persoane cărora mediul social, neadaptat deficiențelor lor fizice, senzoriale, psihice, mentale și/sau asociate, le împiedică total sau le limitează accesul cu șanse egale la viața societății, necesitând măsuri de protecție în sprijinul integrării și incluziunii sociale. (2) De dispozițiile prezentei legi beneficiază copiii și adulții cu handicap, cetățeni români, cetățeni ai altor state sau apatrizi, pe perioada în care au, conform legii, domiciliul ori reședința în România. Te inscrii cu brio in aceste prevederi!!! Cand esti prost, stai acasa!

Dr.Mengele
26 mai 2015
@ "Mihai"

Nu ai inteles nimic.Ai citit in diagonala.Arunca naibii telefonul ala,scoate-ti castile din urechi,opreste masina si citeste cu atentie.Eu am scris ca ma deranjeaza formularea "mașinile parcate pe locurile pentru handicapați".Am motivat si de ce ma deranjeaza. Exact invers de cum ai inteles tu.Eu nu te insult. Multumesc pentru "iubire" ! Uite alt iubăreț.

Liliana
26 mai 2015
Pentru o viață mai bună

Cea mai nouă ofertă de lucru! Foarte mulți oameni s-au convins de seriozitatea noastră! NU este necesară nici un fel de experiență! Oferim curs gratuit și complet de instruire de la zero! Selectăm urgent dezvoltatori de proiect pentru piața națională și mondială. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal. Se lucrează part-time (în timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maximă și dorința de a învăța ceva absolut nou și de viitor. Vă oferim alte detalii după ce trimiteți textul "Info" la adresa de mail: [email protected]

stefan
26 mai 2015
cica nu se fac abuzuri a???

Pai futuva Dumnezeu de militieni idioti(ati vrea macar militieni sa fiti slugile dracu) ei imi blocheaza masina in fatza blocului parcata pe trotuar ca restul masinilor si cand ii intreb dc doar pe a mea sa imi zica ca ei blocheaza pe cine vor si pe cine considera, pai futuva de ordinari advertismentul pentru ce mai exista in constitutie slugilor, mereu cand am sa am ocazia am sa va scuip dar nici asta nu meritati!

@stefane
26 mai 2015
ia-ti cleste de descarcerare

Taie mizeria aia de caracatita parca ar fi din hartie, apoi bagi caracatita in portbagaj si le-o arunci in lac la tabacarie. Da-i in plm de jighimele nenorocite, futu-i in inima de jeguri locale.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4341 secunde