Contrabandiști inventivi! Tone de tutun ascunse sub cutii cu ardei capia, găsite de Garda de Coastă

599
Contrabandiști inventivi! Tone de tutun ascunse sub cutii cu ardei capia, găsite de Garda de Coastă - x-tutun-garda-ardei1-1695971545.jpg

Articole de la același autor

Poliţiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, într-un autocamion, condus de un cetăţean român, aproximativ 4.000 kilograme de tutun, ascuns prin metoda „capac”, după mai multe cutii cu ardei capia.

Joi, 28 septembrie, polițiștii de frontieră ai Serviciului de Prevenire și Combatere a Infracționalității Transfrontaliere și a Migrației Ilegale din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat, pe drumul E 675, care face legătura între localitatea Negru-Vodă și Constanța, o acțiune în vederea prevenirii și combaterii traficului cu produse accizabile. Astfel, în jurul orei 04.00, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autocamion condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ardei capia, pentru o societate comercială din județul Călărași. În urma verificărilor amănunţite, printre încărcătura specificată în documentele de însoţire a mărfii, au fost descoperiţi mai mulți baloți cu frunze uscate de tutun, ambalați în saci negri de plastic. S-a procedat la inventarierea bunurilor şi s-a stabilit că în autovehicul şoferul transporta, pe lângă niște cutii cu ardei capia, și 72 de saci, care conţineau cantitatea totală de 3.960 kg kilograme tutun.

Întreaga cantitate de tutun estimată la o valoare de aproximativ 400.000 lei a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor. În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „uz de fals” faptă prevăzută și pedepsită de art.323 din Codul Penal și de „complicitate la producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă” faptă prevăzută și pedepsită de art.452 din Codul fiscal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4664 secunde