Controale, razii, pregătiri intense! Autorităţile, cu ochii pe Constanţa, în cele trei zile de minivacanţă

246
Controale, razii, pregătiri intense! Autorităţile, cu ochii pe Constanţa, în cele trei zile de minivacanţă - x-masuri-1-mai-1682506265.jpg
Astăzi, 26 aprilie a.c., în sala „Remus Opreanu”, a avut loc Colegiul Prefectural, în cadrul căruia au fost convocate instituțiile cu atribuții în gestionarea vacanței de 1 Mai.


Astfel, reprezentanții IPJ Constanța au comunicat că, în perioada următoare, dispozitivele de siguranță publică vor fi adaptate în funcție de evoluția situației operative, pe raza localităților urbane, rurale și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, cu accent pe misiunile de patrulare în zonele aglomerate. De asemenea, pe linia de siguranță rutieră, va fi analizată permanent dinamica traficului și vor fi organizate acțiuni punctuale pentru eliminarea factorilor de risc. În medie, 250 de polițiști vor fi angrenați, zilnic, în acțiunile din perioada vacanței de 1 Mai.

Constanţa, pregătită pentru situaţiile de urgenţă

Începând de joi, 27 aprilie, ISU „Dobrogea” Constanța va efectua controale de prevenire a situațiilor de urgență, după cum urmează: la obiective/operatori economici care desfășoară activități specifice în zonele turistice de la nivelul stațiunii Vama Veche; intensificarea activităților de identificare și evaluare a obiectivelor în care vor fi aglomerări mari de persoane.

De asemenea, pentru eficientizarea acțiunilor de răspuns, în cazul producerii unor situații de urgență, în perioada 28 aprilie - 2 mai, se vor operaționaliza cinci puncte temporare de intervenție (Agigea, Ciocârlia, Valea Dacilor, Vama Veche și Valu lui Traian). Totodată, pe timpul desfășurării festivalului „Beach, Please!”, va fi operaționalizat un punct temporar de lucru (stingere și prim ajutor) în localitatea Costinești, un post medical avansat și două puncte de prim ajutor, în zona adiacentă, toate acestea fiind deservite cu elemente de tehnică adecvate și personalul aferent. Peste 210 pompieri sunt pregătiți să intervină, zilnic, pe durata vacanței de 1 Mai, în cazul producerii unor situații de urgență.

Jandarmii, la datorie în timpul evenimentelor

În următoarea perioadă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanța va angrena, zilnic, un număr mediu de 65 de jandarmi pentru măsurile de ordine și siguranță publică. De asemenea, pentru paza și protecția obiectivelor din responsabilitate, Inspectoratul va angrena, zilnic, un efectiv de 112 jandarmi, astfel: vor fi alocate efective în localitățile Vama Veche, Eforie, Techirghiol, Mihail Kogălniceanu și Medgidia, pentru menținerea ordinii în sistem integrat cu structurile de poliție ale IPJ Constanța;

în zilele de 26 și 28 aprilie, vor fi efectuate controale pentru verificarea activităților de pescuit recreativ, urmare a solicitării Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură; în data de 29 aprilie, pe timpul desfășurării evenimentului sportiv internațional „Maratonul Nisipului 2023”, pe traseul Plaja Neversea – Plaja Zoom Beach – Plaja Reyna, la care vor participa aproximativ 1.200 de persoane; în perioada 29 aprilie – 1 mai, la festivalul cultural-artistic „Grill Fest – Hello, May!”, desfășurat pe plaja Reyna, la care vor participa aproximativ 15.000 de persoane.

Exceptând măsurile și acțiunile principale, în perioada de 1 Mai, efectivele Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța vor asigura ordinea publică în următoarele locații: festivalul „Beach, Please!”, cu un efectiv de 370 de jandarmi; festivalul „Sunwaves”, cu 260 de jandarmi; evenimentul gastronomic „Festival du Bonheur”, cu 20 de jandarmi; pe raza municipiului Constanța, Poliției stațiunii Mamaia și Poliției stațiunii Costinești, cu un efectiv de 170 de jandarmi, în sistem integrat.

Cu ochii pe zona de frontieră!

La nivelul Gărzii de Coastă vor fi luate măsuri de intensificare a activităților specifice pentru menținerea climatului de normalitate în zona de frontieră și a fluenței fluxului de persoane și autovehicule în punctele de trecere a frontierei de stat din judeţul Constanţa, prin suplimentarea, la nevoie, a personalului necesar efectuării controlului de frontieră. Zilnic, Garda de Coastă va acționa cu aproximativ 130 de polițiști de frontieră și 30 de mijloace de mobilitate terestră și navală.

Drogurile şi traficul de persoane, în vizor

Specialiștii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța vor desfășura activități de informare antidrog pentru personalul de securitate prezent la festivalurile „Sunwaves” și „Beach, Please!”, dar și pentru personalul barurilor/restaurantelor/teraselor aflate în incinta sau în proximitatea celor două festivaluri muzicale. Totodată, în zilele de 28 și 29 aprilie, în localitățile Costinești și Vama Veche, se vor desfășura acțiuni de informare a tinerilor, cu privire la efectele consumului de droguri și de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri.

Nu în ultimul rând, specialiștii din cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Constanța vor desfăşura acțiuni de prevenire a traficului de persoane în zona litoralului Mării Negre, în cadrul festivalurilor și a evenimentelor cu public desfășurate în această perioadă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6302 secunde