Controlul coordonat, implementat pe sensul de intrare în ţară la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa

114
Controlul coordonat, implementat pe sensul de intrare în ţară la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - 1-1681719479.jpg
Autorităţile vamale și de frontieră din România şi Republica Moldova au implementat în PTF Albiţa rutier, pe sensul de intrare in România, controlul coordonat.

„Instituirea controlului coordonat al traficului va accelera și facilita traversarea frontierei comune, iar acest fapt va reduce timpul de așteptare la trecerea graniței pentru călători, inclusiv pentru transportul de mărfuri”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul comunicare, relații publice și mass-media din cadrul Autorităţii Vamale Române.

Activitatea se derulează în urma intrării în vigoare a Decretului privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei de stat Albiţa (România) - Leuşeni (Republica Moldova) rutier, pe sensul de intrare în România.

În prezența șefilor autorităților vamale și ai poliție de frontieră din Republica Moldova și România, a fost semnat Regulamentul de organizare şi funcționare a Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa. Acest document conține principiile și regulile cooperării pentru efectuarea, pe teritoriul României - sensul de intrare, a controlului coordonat al persoanelor, mijloacelor de transport și mărfurilor.

Conform normelor tehnologice, controlul la trecerea frontierei este efectuat separat de către personalul de control al statului de ieșire (Republica Moldova), urmat consecutiv de personalul statului de intrare (România), efectuat pe teritoriul unui singur stat. Diferenţa faţă de modalitatea anterioară de realizare a controlului constă în faptul că pe sensul de ieșire din Republica Moldova, în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni, trecerea se va face fără control, iar oprirea pentru verificări se va face pe sensul de intrare în România, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-rutier, în funcție de tipul autovehiculului / priorității la control. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0528 secunde