Cum poate fi radiat un autoturism furat sau distrus? Sfaturi de la Registrul Auto Român

903
Cum poate fi radiat un autoturism furat sau distrus? Sfaturi de la Registrul Auto Român - radieremasina-1624381199.jpg

Articole de la același autor

Radierea unui autoturism se poate dovedi complicată, în momentul în care vehiculul nu mai este disponibil pentru a fi identificat de reprezentanții Registrului Auto Român. În aceste condiții, reprezentanții instituției arată că există soluții și le prezintă celor interesați. „Conform legislației aplicabile, eliberarea duplicatului cărții de identitate a vehiculului este condiționată de identificarea vehiculului de către reprezentanții RAR. Pentru un vehicul care a obținut anterior CIV de la RAR, acest document este solicitat de autoritatea de înmatriculare pentru orice operațiune specifică, inclusiv radierea din circulație. Pentru cazurile deosebite, în care situația particulară a unui vehicul rutier nu mai permite identificarea acestuia (vehicul exportat din România, dezmembrat, furat etc), RAR vine în sprijinul deținătorilor de vehicule cu varianta de anulare a CIV în baza de date, anulare care permite autorității de înmatriculare să radieze vehiculul în absența CIV. Reprezentanțele RAR pot efectua această activitate doar la solicitarea deținătorului vehiculului, motivată și justificată prin documente, cu privire la situația actuală a vehiculului”, se arată în comunicarea instituției.

Anularea cărții de identitate a vehiculului din baza de date se poate face în următoarele situații: atunci când sunt prezentate documente justificative emise de structurile de anchetă, care fac referire la un eveniment în care este imposibilă identificarea, precum furt, incendiu, confiscare, distrugere, reținere în custodie; atunci când este prezentat un certificat de înmatriculare sau copia acestuia, care atestă înmatricularea în alt stat; atunci când este prezentat un certificat de dezmembrare valid, emis de un atelier autorizat în România sau un certificat de distrugere a vehiculului, emis în alt stat.

„Precizăm faptul că anularea CIV în baza de date reprezintă o soluție limită, în sprijinul deținătorilor de vehicule care nu mai pot fi supuse identificării de către personalul RAR. Pentru toate celelalte cazuri în care vehiculele pot fi identificate, RAR poate elibera duplicate CIV, cu respectarea prevederilor aplicabile”, au mai precizat reprezentanții Registrului Auto Român. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3594 secunde