Cursuri pentru dispecerii de la Poliție pentru discuțiile cu victimele traficului de persoane

197
Cursuri pentru dispecerii de la Poliție pentru discuțiile cu victimele traficului de persoane - xdispecerat-1663753169.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul General al Poliției Române - Centrul Operațional și Corpul Național al Polițiștilor (CNP), cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii la București și Asociație eLiberare au lansat, lansează miercuri, 21 septembrie 2022, Programul de Formare în domeniul traficului de persoane și al impactului traumei în asistența victimelor, cu specialiștii din cadrul Poliției Române.

Polițiști din cadrul Centrului Operațional și unităților teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției Române, care răspund la apelurile potențialelor victime ale traficului de persoane, vor beneficia de formare în aspecte cheie, ce țin de perspectiva victimologică și impactul traumei asupra victimelor traficului de persoane. Elementele de bază ale cadrului legal în domeniu, tipologia victimelor și a traficanților, indicatorii diferitelor forme de exploatare, Mecanismul Național de Identificare și Referire, îngrijirea centrată pe traumă, precum și impactul expunerii la evenimente traumatizante asupra operatorilor vor face obiectul sesiunilor de formare. 10 sesiuni de formare vor avea loc în perioada septembrie – noiembrie 2022, oferind participanților instrumente de identificare timpurie a situațiilor de risc, dar și o mai bună înțelegere a fenomenului traficului de persoane.

Programul de formare este parte integrantă a unui demers mai amplu început în anul 2016, când Asociația eLiberare a început programe de formare cu asistenţi sociali, atât din mediul privat, cât și din instituţiile publice. De atunci și până în prezent, Asociația eLiberare a continuat să organizeze sesiuni de formare în rândul mai multor oameni cheie dintr-o comunitate, respectiv preoți, agenți de poliție, notari, operatori 112, profesori, consilieri/psihologi școlari, studenți și staff medical.

Poliția Română este preocupată și derulează un program de pregătire continuă și perfecționare a personalului propriu, pentru diminuarea riscurilor. Pentru polițiști, acest program vine în completarea activităților de pregătire continuă derulate în mod curent.

În cadrul sesiunilor de instruire vor fi cuprinse activități integrate, de la formare și capacitare în domeniul prevenirii și identificării cazurilor de trafic și în asistență dedicată victimelor și până la crearea unui mecanism de identificare și notificare în timp real a suspiciunilor de trafic de persoane în centre, precum și crearea unei situații statistice reale și obiective a cazurilor de trafic de persoane din cadrul sistemului de protecție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4543 secunde