Descinderi cu mascați la magazinele cu pește

316
Descinderi cu mascați  la magazinele cu pește - perchezitii-1442597540.jpg
Ofițerii Gărzii de Coastă sub coordonarea unui procuror din cadrul Curții de Apel Constanța au organizat o amplă acțiune în cursul săptămânii. Împreună cu lucrătorii ANAF și cei ai DSVSA Constanța, oamenii legii au descins la 12 adrese, sediile unor societăți comerciale din municipiul Constanța, care au ca obiect de activitate comercializarea de pește și derivate din pește.

Persoana vizată de anchetatori este Aurel O., de 45 de ani, din Constanța, administratorul societăților. La finalul acțiunilor, oamenii legii au confiscat aproximativ trei tone de pește din diferite specii și 280 kilograme icre. De asemenea, au fost ridicate documente contabile, o autoutilitară marca Renault Trafic, dar și bani și echipamente I.T., precum o unitate P.C., medii de stocare și laptopuri. Ancheta ofițerilor a debutat în luna mai a acestui an.

"În luna mai, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Punctului de Frontieră Constanța, acționând pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, au oprit pentru control, la intrare în localitatea Lumina, județul Constanta, o autoutilitară marca Renault Trafic, condusă de un cetățean român, domiciliat în județul Călărași. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, pește din specia fitofag de la o societate comercială din Constanța, pentru o altă societate comercială din Brăila. În urma controlului, polițiștii de frontieră au constatat neconcordanțe între cantitatea de pește înscrisă în factură și marfa transportată, documentele de în-soțire prezentând indicii de falsificare", a declarat cms. șef Petrișor Irimia, pur-tătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanța.

Pe numele administratorului a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5103 secunde