Detalii incredibile din afacerea Maxi-taxi. Cum ajung const─ân╚Ťenii pe m├óna "samsarilor" cu microbuze pentru 100 lei pe zi

7859
15
Cu largul concurs al const─ân╚Ťenilor ╚Öi autorit─â╚Ťilor, diversele nedrept─â╚Ťi f─âcute de societ─â╚Ťile de transport persoane au ├«nceput s─â se impregneze ├«n mentalul colectiv ca fiind o stare de normalitate. C─âl─âtorii s-au obi╚Önuit s─â mearg─â ├«n picioare, ├«nghesui╚Ťi ca sardinele, sau s─â nu primeasc─â bilet din partea ╚Öoferului. Dincolo de aceste aspecte, se afl─â o situa╚Ťie ╚Öi mai complicat─â. ├Än urm─â cu dou─â s─âpt─âm├óni, Cuget Liber a ar─âtat care sunt cele trei firme de transport avizate de Prim─âria Constan╚Ťa s─â transporte pasageri pe raza municipiului: SC Grup Media Sud C─âl─âtori SA, SC Dorada Transporting SRL ╚Öi SC Sybel Pro Invest SRL.

"Pl─âtim 100 de lei pe zi pentru a circula"

Dup─â o s─âpt─âm├ón─â ├«n care am ├«ncercat s─â afl─âm cine sub├«nchiriaz─â altor societ─â╚Ťi comerciale dreptul de a transporta pasageri ├«n municipiu Constan╚Ťa, nu mic─â a fost surpriza s─â descoperim c─â de transportul const─ân╚Ťenilor se ocup─â mai multe firme, mult mai multe dec├ót ╚Ötie Prim─âria Constan╚Ťa. "Suntem la Grup Media Sud ╚Öi pl─âtim 100 de lei pe zi pentru a circula pe traseu. Noi suntem practic ├«nchiria╚Ťi, pl─âtim zilnic. Sunt oameni care au o singur─â ma╚Öin─â, dar sunt ╚Öi firme cu mai multe. Este un ╚Öef de linie care se ocup─â de ma╚Öini, le ├«mparte ╚Öi le trimite pe trasee. Din c├óte ╚Ötiu, sunt aproximativ 40 de ma╚Öini ╚Öi firme care merg cu Grup Media Sud", a declarat administratorul unei societ─â╚Ťi comerciale care colaboreaz─â cu SC Grup Media Sud C─âl─âtori SA. Contactat─â de Cuget Liber pentru a oferi declara╚Ťii ├«n aceast─â privin╚Ť─â, Ana-Maria Cre╚Ťu, administratorul societ─â╚Ťii SC Grup Media Sud C─âl─âtori SA, nu a dorit s─â ofere un punct oficial de vedere, ├«ns─â a ╚Ťinut s─â precizeze faptul c─â toate contractele societ─â╚Ťii pe care o administreaz─â se afl─â ├«n legalitate.

Prim─âria Constan╚Ťa cere explica╚Ťii GMS-ului

S─âpt─âm├óna trecut─â, sus╚Ťin reprezentan╚Ťii Prim─âriei Constan╚Ťa, a fost trimis─â o solicitare societ─â╚Ťii Grup Media Sud C─âl─âtori SA, ├«n leg─âtur─â cu sub├«nchirierea avizului de traseu c─âtre mai multe societ─â╚Ťi comerciale. SC Laurita Ely SRL, SC Geanberk Trans SRL, SC Marinic─â Trans SRL, SC Agi Complet SRL, SC Lucalcris SRL, SC Termoglass Design SRL, SC Elvmar Construct SRL sunt doar c├óteva din firmele care au un contract de colaborare cu SC Grup Media Sud C─âl─âtori SA, pe baza c─âruia efectueaz─â activit─â╚Ťi de transport pasageri pe raza municipiului Constan╚Ťa, ├«n baza avizului de traseu eliberat de Prim─âria Municipiului Constan╚Ťa. "Nu exist─â un contract ├«ntre Prim─ârie ╚Öi aceste firme. Se circul─â pe baza unui Aviz de traseu care se re├«nnoie╚Öte anual. Noi nu le d─âm voie s─â sub├«nchirieze", a declarat pentru "Cuget Liber", Liviu P─âtra╚Öcu, ╚Öeful Serviciului de Transport Local ╚Öi Organizare Evenimente din cadrul Prim─âriei Constan╚Ťa. Practic, sub├«nchirierea este "ascuns─â" sub forma unor contracte de colaborare, perfect legale, ├«ntre SC Grup Media Sud C─âl─âtori SA ╚Öi diverse societ─â╚Ťi comerciale. 

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorit─â : 1 2 
Ma i sapati , ca este de sapat !
26 aprilie 2016
Doar atat ?

Aceste SRL-uri cu dube de inchiriat au si soferi ! Soferi care au contract de munca intre 2 si 4 ore , soferi care conduc 12 -16 ore pe zi.....uneori lucreaza cate 4 zile la rand in regimul asta cu odihna de cateva ore pe noapte ....si se face transport de pasageri ! Lucrurile astea cine le verifica ?

Tzihcac
26 aprilie 2016
Capuse

Nu am nicio problema cu aceste containere!.De vina nu sunt firmele ,ci cei care le folosesc(cetatenii).In schimb nu i suport cand din 50 in 50 de metri opresc pentru puturosi/puturoase sa coboare sau urce in aceste containere-unde vrei si unde nu vrei !!,Daca aceste containere ar avea statii,de la sine o mare parte din cetateni vor folosi RATC...nu se vrea ...capusele astea duc la falimentul RATC. De respectat regulile de circulatie din partea soferilor acestor containere,nici nu mai trebuie sa aducem vorba (Politia Rutiera,doarme"n bocanci)

Palaz
26 aprilie 2016
La pușcărie cu penalii ăștia !

Trebuie interzise maxi-taxi , deoarece nu ofer─â un transport de calitate ╚Öi siguran╚Ť─â a persoanelor ╚Öi s─â vede╚Ťi cum ├«╚Öi revine ╚Öi RATC- ul ╚Öi iese din faliment ╚Öi o s─â mearg─â pe profit iar prim─âria nu o s─â mai pompeze bani cu nemiluita ├«n aceast─â firm─â b─âgat─â ├«n faliment de maz─âre ╚Öi asocia╚Ťii

m
26 aprilie 2016
mm

Mafia din Constanta este cea mai tare din tara.Omerta functioneaza foarte bine.Cine vreti sa faca ordine?Politia,DNA Constanta,ANAF,SRI Constanta,Procuratura si Parchetul Constanta?Ei sunt MAFIA.

Cerem ajutorul Bucurestiului
26 aprilie 2016
Bucurestiul de ce tace si accepta asa ceva ?

Intrebarea este de ce cei de la Bucuresti nu fac nimic in privinta asta? S-au inrudit aproape toti intre ei ca sa fie siguri ca nu o sa se toarne unii pe altii. Ca in mafia italiana. Pastaia a dat cascaval in stanga si dreapta si i-a legat de el in felul acesta.

Constanta lui Fagadau
26 aprilie 2016
Un fel de Terra incognita pentru angajatii primariei

De remarcat cu cata seninatate a declarat Liviu Patrascu ca "noi nu le dam voie sa subinchirieze".Cu alte cuvinte,Patrascu nu stie nimic.Transportul in comun din Constanta este un fel de Terra ingognita pentru primarie.Situatie asemanatoare si la fostul restaurant Beirut unde baiatul harnic din primarie nu stia ca mesterul Manole ridica fara autorizatie o "manastire" pentru baietii destepti.Nenorocirea de la Beirut a fost doar o atentionare pentru ce avea sa urmeze la Colectiv,unde ca la Constanta,primarul se invelea noaptea cu acte "beton".Si ca sa mai dam un exemplu,nici azi nu se stie al cui este gardul Cimitirului central care a ucis un om in anul 2011.De altfel,daca-ti schimbi gardul,daca schimbi o sipca din gardul casei tale,daca treci strada pe rosu angajatii primarului te ard cu o amenda de mai mare frumusetea.Constanta este un fel de jungla virgina pentru primar,un teren necunoscut unde din cand poti sa dai nas in nas cu un canibal din "mediul de afaceri".Sanchi ! Asata-i mafia locala,mafia legitimata de noi.Efectele coruptiei se vad cu ochiul liber,pe strada,pe plaja',in microbuz,in parcuri,la ghiseu,in portofel,peste tot.Si cand te gandesti ca golanii astia asteapta sa le aducem noi dovezi,sa venim noi cu acte,sa le demonstram ca ei sunt corupti.Cuget Liber le-a atras atentia de nenumarate ori in ziar,comentatorii la fel.Primaria nu stia nimic sau nu a vrut sa stie.Dovezile nu sunt clare.Apropo,ati fotografiat niste bilete de calatorie.Domnule Sorin Hulubei,camera dumneavostra este omologata ? Nu cred. Valea,cu dovezile astea !

Mamaliga va exploda a 2 oara
26 aprilie 2016
Dna Kovesi, peste cine sunteti sefa? Peste melcii din gradina?

Un ziar scria ca Dimofftache are inregistrari video si audio cu cata carne se serveau de ani de zile procurorii din Constanta din magazinele lui, asa scriau ziarele. Trebuia sa urmeze un scandal urias si demisii multe dupa aceasta stire, la nivel national. Dar in Constanta e liniste ca si cand e normal sa fi c....t.

Coruptia
26 aprilie 2016
Sa ne raspunda dna Kovessi

Despre ce poate fi vorba in cazul unui politist si a unui procuror care timp de 5 ani nu reusesc sa dovedeasca sau nu ca un om a murit din cauza unui zid de la cimitir? Cum se numeste acest lucru?

Al treilea ochi
26 aprilie 2016
Fiti ziaristi adevarati, in felul asta contribuiti la diluarea mizeriei din acest oras care pute

Cine este aceasta Ana Maria Cretu? Faceti ancheta, aflati si scrieti aici dragi ziaristi, daca nu sunteti vanduti. Ca sa nu pierdem noi timpul sa tastam pe Google numele ei, sa dam enter si apoi sa intram sa citim numeroase site.uri despre ea.

Raul
26 aprilie 2016
E greu sa fi ziarist bun.

De ce nu ati contactat-o si pe Emilia Varguta ca si ea are 45℅ din firma ca si Ana Maria ?

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorit─â : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.9748 secunde