Detaliul cu care șoferii evită amenda și pot scăpa doar cu un avertisment

2323
1
Detaliul cu care șoferii evită amenda și pot scăpa doar cu un avertisment - detaliul-1465917001.jpg
Vi s-a întâmplat să fiți oprit în același timp cu un alt coleg participant la trafic, pentru aceeași abatere, iar dumneavoastră să primiți amendă, iar celălalt șofer să scape doar cu un avertisment? Ei bine, trebuie să știți faptul că, deși puteți primi amendă pentru utilizarea telefonului mobil, depășirea vitezei legale sau conducerea fără centura de siguranță, polițistul poate acorda în aceste cazuri doar o sancțiune. 


În cele mai multe cazuri, diferența între avertisment și amendă o face comporta-mentul șoferului care a comis greșeala. Legislația îi conferă agentului de poliție dreptul de a decide în ce situații se aplică amendă sau avertisment. De asemenea, într-un interviu acordat pentru "Adevărul", comisarul-șef Nicolae Istrat, de la Poliția Rutieră Timiș, explică diferența între avertisment și amendă. 


"Legea îi dă dreptul agentului constatator să decidă în multe situații dacă aplică amendă sau avertisment. Orice faptă poate fi sancționată cu avertisment sau amendă. Nu vorbim de situațiile în care se impune reținerea permisului. Agentul constatator hotărăște, dar, ca principiu de drept, fapta care nu reprezintă un pericol social se sancționează cu avertisment. Nu înseamnă că dacă am primit avertisment sunt iertat, din punct de vedere juridic. Dacă se aplică un avertisment, înseamnă că agentul constatator a stabilit că avertismentul este îndestulător și nu este necesară sancțiunea cu amendă", a spus comisarul-șef Nicolae Istrat.


Comentează știrea

costica
15 iunie 2016
opinie

Urgent! Lucru la domiciliu! Oamenii sunt asa de blocati intr-o anumita perspectiva, incat nu pot vedea ceea ce este atat de limpede, deoarece ideile lor, orientate intr-o singura directie, i-au orbit. Aici veti gasi garantat cea mai serioasa oferta de lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract legal de comision! Cereti acum detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.512 secunde