DIICOT: Percheziții la Constanța. Mai multe persoane se ocupau cu fraude de carduri bancare

316
DIICOT: Percheziții la Constanța. Mai multe persoane se ocupau cu fraude de carduri bancare - mascatijandarmidescindereperchez-1395834723.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare, pe raza județelor Constanța, Sibiu, Ploiești și a municipiului București, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializate în infracțiuni informatice și cu instrumente de plată electronică. 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2008 - 2012, membrii grupului infracțional organizat inițiat și coordonat de numitul B.R.D, din municipiul Constanța, utilizând aplicații informatice, au scanat, în vederea identificării vulnerabilităților - clase de I.P.-uri destinate POS-urilor, pe porturile caracteristice acestora. Ulterior identificării acestor I.P.-uri vulnerabile, erau instalate keyloggere pe terminalele POS, iar prin intermediul unor programe informatice de control de la distanță (Remote Desktop Protocol) se realizau transferurile de date de identificare ale instrumentelor de plată electronică utilizate la aceste P.O.S.-uri. 
O parte din numerele de card-uri astfel obținute au fost vândute, prin intermediul Internetului, către diverse persoane în vederea efectuării de operațiuni financiare în mod fraudulos, sumele încasate în schimbul comercializării fiind primite, în conturile mai multor persoane recrutate în acest sens, conturi deschise la unități bancare din România. 
De asemenea, alți membrii ai grupului infracțional organizat , utilizând metodele "phishing" și "vishing", au obținut datele de logare on-line ,de la mai multe conturi aparținând unor persoane din S.U.A. și au efectuat transferuri de sume de bani din conturile fraudate în conturile deschise pe numele unor persoane recrutate în acest sens.
Prejudiciul cauzat a fost de 2.000.000 U.S.D.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5864 secunde