DIICOT / Percheziții în județul și portul Constanța. Mai mulți indivizi înființau firme fantomă, cu ajutorul unor funcționari bancari

230
DIICOT / Percheziții în județul și portul Constanța. Mai mulți indivizi înființau firme fantomă, cu ajutorul unor funcționari bancari - diicot-1394713127.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară au efectuat zece percheziții la sedii sociale de societăți comerciale și puncte de lucru din Portul și județul Constanța, precum și din județele Brașov și Buzău și din municipiul București, în cadrul unei acțiuni privind destructurarea unui grup infracțional organizat format din opt persoane, constituit în vederea săvârșirii de evaziune fiscală și spălare de bani. 
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2010 - 2012, doi bărbați au înființat mai multe societăți comerciale, pe numele unor cetățeni români și moldoveni, cu sedii declarate la adrese fictive din portul și din orașul Constanța. Ulterior, în numele acestor firme de tip fantomă au fost întocmite documente fiscale pentru activități fictive de prestări servicii în portul și județul Constanța, în București, Brașov și Buzău. 
Lucrările au fost contractate de o societate comercială din portul Constanța, iar cu complicitatea administratorului acesteia, o parte dintre ele au fost subcontractate în mod fictiv firmelor fantomă, facturile de plată pentru operațiunile fictive fiind înregistrate în evidențele contabile. 
Prin acest mod de operare, cu sprijinul unor funcționari bancari, coordonatorii grupului și-au însușit sume necuvenite de bani reprezentând TVA la plățile pentru lucrările fictive, administratorul firmei subcontractoare, evitând astfel plata impozitului pe profit. 
Cu ocazia perchezițiilor efectuate, au fost ridicate documente financiar-contabile, documente privind operațiunile comerciale derulate, documente bancare, contracte comerciale și 27 de hard-diskuri. 
Valoarea prejudiciului estimat depaseste suma de 3,1 milioane de euro.
În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5252 secunde