Directorul Spitalului Județean Constanța, trimis în judecată

461
1
Directorul Spitalului Județean Constanța, trimis în judecată - directorulspitaluluijudetean-1415126306.jpg

Articole de la același autor

Dănuț Căpățână, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție. Alături de el au mai fost deferiți justiției și Mihai Corneliu Stănculescu, Micu Renato Cristea - directorul administrativ al spitalului, Violeta Androne, Gheorghe Antohi - directorul financiar contabil, Carmela Endora Gherghina și Marioara Furnică. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanța, iar partea vătămată în acest dosar este SC MICRO COMPUTER SERVICES SA. 


Procurorii DNA spun că Dănuț Căpățână, dar și ceilalți inculpați din dosar au încălcat legea privind achizițiile publice și atribuțiile de serviciu specifice. Astfel, pe 20 octombrie 2010, cu ocazia derulării primei etape a procedurii de atribuire a contractului de concesiune a serviciului de producție, distribuție și monitorizare oxigen medical, Micu Renato Cristea, Violeta Androne, Gheorghe Antohi, Carmela Endora Gherghina și Marioara Furnică, în calitate de președinte și, respectiv, membri ai comisiei de evaluare a ofertelor din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, au întocmit și au atestat, prin semnătură, conținutul procesului-verbal al ședinței de deschidere a ofertelor din aceeași dată, în cuprinsul căruia au fost inserate date nereale din care reieșea faptul că ofertantul SC "RMB Inter Med Solutions" SRL București ar fi depus toate documentele necesare pentru calificarea în etapa următoare a procedurii, deși aceste înscrisuri nu existau la dosar. 


Anchetatorii spun că acest lucru a condus în final atât la respingerea ca neconformă a ofertei unei societăți comerciale (persoană vătămată în dosar), deși aceasta îndeplinea toate cerințele impuse de către autoritatea contractantă prin documentația de atribuire, cât și la crearea premiselor necesare obținerii, de către ofertantul SC "RMB Inter Med Solutions" SRL, care nu îndeplinea criteriile minime de calificare, a unui folos injust, constând în atribuirea frauduloasă a contractului de concesiune în valoare de 27 milioane lei, (aproximativ 6,3 milioane euro). Ca urmare a intervenției Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, contractul de concesiune a serviciului de producție, distribuție și monitorizare oxigen medical nu a mai fost atribuit societății SC "RMB Inter Med Solutions" SRL. 


Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.


Comentează știrea

pacient
5 noiembrie 2014
blesteme

Se scurteaza cumva latul? managerul conduce spitalul prin firma lui cum a castigat licitatia de manageriat fiind singur? madam androne o urla la angajati de parca ar fi pe mosia ei ii jigneste din prosti nu-i scoate si daca are vreunul curajul sa zica ceva il ameninta ca-l da afara. reclamatii a avut destule si la minister si s-a trimis la cons.jud sa rezolve problema dar s-a musamalizat tot- capatina il duce pe tacsu la Bucuresti la spital cu masina unitatii nu se pune - si sunt multe dar oare controalele astea ce-au facut au musamalizat tot.Pe paturi si alte obiecte de inventar(termometre,cearceafuri de tot rasul- s-au pus coduri de bara ca la magazin un fel de eticheta bani cheltuiti aiurea si medicamentele le cumperi ,la intrare platesti halatul si papucii dle ministru ce faci?

Articole pe aceeași temă

Joi, 23 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : ANDREI HREBENCIUC, REȚINUT DE DNA
Vineri, 24 Octombrie 2014
Stire din Politică-Administrație : ANDREI HREBENCIUC A FOST ARESTAT
Pagina a fost generata in 0.6479 secunde