Doi polițiști de frontieră de la Negru Vodă acuzați de luare de mită, condamnați la închisoare cu suspendare

792

Articole de la același autor

Tribunalul Constanța a dispus condamnarea celor doi polițiști de frontieră de la Negru Vodă, Daniel Șucurei și Laurențiu Chiru, la un an și opt luni, respectiv un an de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului, pe 13 august 2007, Geamal Iusein a formulat un denunț prin care arăta că în ziua de 11 august 2007, în timp ce se întorcea cu autovehiculul CT-68-GEM din Bulgaria, prin punctul de frontieră Negru Vodă, i s-a pretins mită. Bărbatul cumpărase aproape 1.000 de kg de pepeni pe care voia să îi vândă în România, însă la trecerea prin punctul de frontieră un polițist i-ar fi cerut o sumă de bani. Geamal Iusein a declarat anchetatorilor că i-a dat polițistului 50 lei și 14 leva și astfel a putut intra în țară.
Pe 23 august, bărbatul a făcut un nou drum în Bulgaria cu același scop, nu înainte însă de a reclama fapta la Direcția Generală Anticorupție. La întoarcerea în România, Iusein a fost oprit de agenții șefi adjuncți Daniel Șucurei și Laurențiu Chiru, care-și desfășurau activitatea la punctul de frontieră Negru Vodă și care i-au spus bărbatului că nu are voie să introducă în țară legume sau fructe cumpărate din Bulgaria. Polițistul de frontieră Șucurei i-a pretins lui Iusein suma de 100 lei pentru a i se putea permite să intre în țară, iar agentul șef adjunct Chiru a primit această sumă de bani. Ambii polițiști ar fi fost prinși în flagrant la scurt timp după ce au primit mita.
Anchetatorii spun că din cercetările efectuate a rezultat faptul că Șucurei a primit și prima sumă de bani.

Pledoariile finale
La ultimul termen de judecată, procurorul a solicitat condamnarea celor doi polițiști, afirmând că s-a dovedit vinovăția lor.
La rândul lui, apărătorul polițiștilor a susținut că declarația denunțătorului nu poate reprezenta fundamentul pentru constatarea săvârșirii infracțiunii. El a precizat că nu se poate discuta despre luare de mită, pentru că Șucurei și Chiru nu aveau atribuții de serviciu privind permiterea intrării mașinilor în țară.
Avocatul a mai afirmat că, în ambele ocazii în care denunțătorul a pretins că cei doi i-au cerut bani pentru a-l lăsa să intre cu pepenii în țară, cei doi polițiști se aflau pe sensul de ieșire din țară, deci nu depindea de ei să îi permită accesul. Apărătorul a mai vorbit și despre suma de bani descoperită în timpul flagrantului, care nu se afla asupra niciunuia dintre cei doi.
Avocatul a solicitat achitarea lui Chiru și a lui Șucurei, susținând că fapta nu există. În subsidiar, reprezentantul legal a cerut aplicarea unei sancțiuni cu caracter administrativ. La rândul lor, Laurențiu Chiru și Daniel Șucurei au afirmat că sunt nevinovați și că nu au pretins niciodată niciun folos.
Instanța a hotărât însă condamnarea lor la închisoare cu suspendare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.8055 secunde