Doi polițiști din Corbu, victime colaterale în cazul crimei săvârșite asupra "Primarului"

939
Doi polițiști din Corbu, victime colaterale în cazul crimei săvârșite asupra

Articole de la același autor

Doi polițiști din Corbu vor fi cercetați de superiorii lor dacă se va dovedi că a existat o plângere vizavi de dispariția paznicului găsit tranșat și decapitat într-un puț din localitate.
Cristian Drăgan și Viorel Cătălinoiu lucrează de mai mulți ani la Poliția din Corbu. Deși niciunul dintre ei nu este și nici nu a fost șef de Post acolo, pentru a lua decizii ferme, se pare că cineva le vrea răul. Drept urmare, au apărut zvonuri că asasinatul comis în anul 2007 și descoperit abia zilele trecute asupra paznicului Victor Barnea, zis "Primarul", ar fi fost mult mai repede descoperit dacă cei doi polițiști și-ar fi făcut meseria cum trebuie. Mai exact, se spune că proprietarul fermei unde a avut loc crima, Nicolae Pușcașu, zis "Austriacul", le-ar fi spus în urmă cu trei ani că la ferma lui s-au petrecut lucruri ciudate, au dispărut diverse bunuri, iar paznicul care avea grijă de animale este de negăsit, însă cei doi polițiști nu au dat importanță acestei plângeri.
"S-a dispus o anchetă prin care se va stabili dacă a existat o plângere și dacă s-au făcut cercetări în acest sens. În funcție de rezultate se vor lua măsurile legale. Așteptăm să fie audiat proprietarul fermei", a declarat șeful IPJ Constanța, comisarul șef Dumitru Catană.
Polițistul Viorel Cătălinoiu se află, momentan, în concediu de odihnă iar mobilul său era închis. În schimb, contactat telefonic, Cristian Drăgan a spus că nu se consideră vinovat de nimic. "Pot să spun cinstit că nu există nicio plângere făcută de Nicolae Pușcașu în acest sens. O să vină din străinătate și va fi audiat. Atunci se va afla adevărul!", a declarat polițistul Cristian Drăgan.
În urmă cu două zile, trei tineri au fost puși sub acuzare pentru omor deosebit de grav. Pe baza unui denunț, criminaliștii au descoperit îngropate într-un puț, la o adâncime de aproximativ 12 metri, pe câmpul din localitatea Corbu, bucăți din cadavrul unui bărbat.
În cele din urmă, s-a găsit și capul, astfel că anchetatorii au ajuns la concluzia că osemintele aparțin lui Victor Barnea, zis "Primarul", paznicul unei ferme din Vadu, ucis cu sânge rece în urmă cu trei ani de Lucian Lică, Laurențiu Ștefan Lică și Marian Bran.
Pe baza interogatoriilor ei au aflat că în cursul unei nopți din lunile octombrie-noiembrie 2007, cei trei tineri au intrat înarmați cu mai multe cuțite și un pistol în incinta unei ferme de la marginea satului Vadu, despre care știau că aparține lui Nicolae Pușcașu, zis "Austriacul". Tinerii au spus că știau că proprietarul fermei este plecat din țară și s-au gândit să se ducă pentru a fura ceva bunuri de valoare. Au intrat în curte dar au fost surprinși de paznicul Victor Barnea, zis "Primarul". Fără să stea prea mult pe gânduri, ei l-au atacat pe bărbat lovindu-l cu pietre, apoi cu pumnii și picioarele. Mai mult, înainte de plecare au tras și un foc de armă spre paznic, l-au lovit cu o sabie și au pulverizat și câteva jeturi de spray lacrimogen cu piper. După agresarea violentă a paznicului, în timp ce acesta se zbătea între viață și moarte, cei trei tineri au luat din clădirea fermei mai multe produse electronice și electrocasnice, sticle cu băuturi alcoolice și din curte mai mulți baloți de paie, bunuri pe care le-au transportat în două rânduri cu o căruță la locuința lor. Când au revenit după primul transport la fermă, ei și-au dat seama că băr-batul murise. Drept urmare, au înfășurat cadavrul într-o pătură, cu capul învelit într-o pungă, l-au legat fedeleș cu o bucată de cablu electric, au spălat urmele de sânge, după care au transportat cadavrul la marginea comunei Corbu. Aici, l-au aruncat în puțul unei fântâni părăsite, la adâncimea de aproximativ 12 metri. În cursul nopților următoare, cei trei au revenit și au aruncat peste cadavru pământ, pentru a se asigura că victima nu va fi descoperită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3525 secunde