Campanie Poliția Română

Concurs "Dreptul la muncă e al tău. Nu-l vinde traficanților!!!"

541

Articole recomandate

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul Regional București, în parteneriat și cu sprijinul financiar al Asociației Ecumenice a BisericiIor din România AIDRom și al Asociației Caritas București, a lansat Campania Națională "Dreptul la muncă e al tău. Nu-l vinde traficanților!!!", destinată prevenirii exploatării persoanelor prin muncă forțată.
Campania, al cărei mesaj este "Traficul de persoane reprezintă o încălcare gravă a drepturilor omului și o atingere adusă demnității și integrității ființei umane", se va desfășura în perioada 1 august - 30 septembrie 2010, în județele Ilfov, Giurgiu, Ialomița, Teleorman, Călărași, Dâmbovița, Argeș, Bacău, Iași, Constanța și municipiul București.
Campania reunește eforturile instituțiilor implicate, atât cele guvernamentale, cât și negu-vernamentale, venind în întâmpinarea nevoii de informare asupra pericolelor exploatării prin muncă forțată, în perioada în care tinerii absolvenți și șomerii sunt dispuși să accepte orice ofertă de lucru, fără a se informa în prealabil.
Traficul de ființe umane este o infracțiune gravă, în care victimele sunt tratate ca bunuri și vândute pentru obținerea de profit. Pentru unii este considerată a fi o afacere, din care încearcă să obțină maximum de profit din ceea ce ei consideră a fi "bunul" lor, dar care afectează sănătatea, bunăstarea și securitatea persoanelor. Traficul de ființe umane este una din cele mai profitabile infracțiuni. Consecințele acestui fenomen sunt de lungă durată și au un impact social deosebit, atât la nivel individual, cât și al mediului familial.
O astfel de experiență dură, cum este cea a exploatării prin muncă forțată, trăită de o persoană, poate determina producerea unor schimbări majore în percepția proprie și a sistemului de valori, cât și percepția celorlalți membri ai societății asupra individului.
Creșterea gradului de libertate a circulației cetățenilor români a dus la o creștere a vulnerabilității acestora în fața unor oferte de muncă aparent mai avantajoase, în spatele cărora se ascund rețele de trafic de persoane. În aceste condiții devine extrem de importantă diseminarea de informații utile către grupurile cele mai vulnerabile, tinerii absolvenți, șomerii sau cei cu risc de a-și pierde locul de muncă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3209 secunde